Devrik Afganistan İçişleri Bakanı Eski Müşaviri Kabil'daki kadın protestosunu anlattı

Taliban'ın Başkent Kabil'i ele geçirmesi ile dağılan Afganistan Hükümeti'nin İçişleri Bakanı Eski Müşaviri Ferhad Khurami HalkTV'ye Başkent Kabil'daki kadın protestosunu anlattı.

Taliban'ın 15 Ağustos Pazar günü Afganistan'ın başkenti Kabil'i ele geçirmesinin ardından binlerce Afgan ülkeyi terk etmeye çalışıyor. Batılı ülkeler ise vatandaşlarını ve diplomatik çalışanlarını Afganistan'dan tahliye ediyor. 

Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeyi terk etmesinin ardından devrilen Afgan Hükümet'nin İçişleri Bakanı Eski Müşaviri Ferhad Khurami, HalkTV ekranlarındaki Şirin Payzın'la Sözüm Var programına bağlandı. 

Şirin Payzın, Kabil'de 4 kadının Taliban'ı protesto ettiği görüntüleri hatırlatarak  Khurami'ye 'bu protesto Taliban'ın dünyaya PR'ı olarak yorumlanıyor, sşz bu konuda ne düşünüyorsunuz?' sorusunu yöneltti.

Khurami soruya şöyle yanıt verdi;
"Dün 4 cesur kadın, kendi hakları ve özgürlükleri için Talibanı protesto etti. Bunu Taliban'ın planladığını tahmin etmiyorum. Bunlar yapsa da pozitif bir alan.  

Taliban'ın geldiği ilk gün, kadınlar gazeteciler televizyonlardan kayboldu. Bu umutsuzluğa sebep oldu Afganistan'da. Ama sonraki gün gördük ki, çoğu kadın gazeteci televizyonda. Bu yeniden bir umut kazandırdı.  Dünkü protesto da onun devamıydı. Afgan kadınlar, açık bir mesaj verdi. Afganistan eski Afganistan değil. Taliba'nın 2001'de yaptığı uygulamaları kabul etmeyeceğiz mesajı verdi"