Devlet koruması verilen Aliye Uzun: Zindaşti'yi ilk deşifre eden kişi benim

Devlet koruması verilen Aliye Uzun: Zindaşti'yi ilk deşifre eden kişi benim
Sedat Peker'in açıklamalarıyla yeniden gündeme gelen Aliye Uzun bir video yayınlayarak, uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti ve Burhan Kuzu'yu tanıştırdığını fakat o dönemde Zindaşti'nin yaşa dışı işlerini bilmediğini öne sürdü.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarıyla, İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti ve 1 Kasım 2020'de vefat eden eski AKP milletvekili Burhan Kuzu'yu tanıştırdığını söylediği uzun bir süre AKP Beşiktaş Kadın Kolları Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Aliye Uzun, sosyal bir video yayınlayarak hakkındaki iddialara yanıt verdi.

'Devlet bana koruma verdi'

Burhan Kuzu ile Zindaşti'yi tanıştırdığı öne sürülen Aliye Uzun, yayınladığı videoda "Bu şahsı kimse yazmazken ben tanıştım. Bizim ülkemize yatırım yapacağını düşündüğüm için Burhan hoca ile tanıştırdım. Daha sonra yasa dışı işlerinin olduğunu öğrendikten sonra bu adamla görüşmeyi kestim. Bu şahıs ondan sonra beni tehdit etmeye başladı. Her şeyden önce suç duyurusunda bulunan kişi benim. İfade tutanağı da burada. Tehdit ve şantaj olayından sonra benim patronumun evine de saldırdılar. Kurşunla evi taradılar, ondan sonra ben gidip şikayet dilekçesinde bulundum. Devlet de bana koruma verdi. Ben bu adamla iş yapıyorsam, ticari ilişkilerim varsa neden şikayette bulunuyorum. Ben belgelerle sizin karşınızdayım. Ben tehditlere kafa tutmuş bir insanım, Sedat Peker'den mi korkacağım" dedi.

'Zindaşti'yi ilk deşifre eden kişi benim' 

Peker'in iddialarının odağındaki Aliye Uzun, açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Sedat Peker, devlet tarafından tutuklama kararı çıkarılmış bir insan. Benim şu anda bir davam var. O da 40'ncı ağır cezada. Kamu davasına dönüşmüş ve ben orada müşteki sıfatındayım. Naci Şerifi Zindaştiyle ilgili ilk şikayette bulunan ve tehdit edildiğini söyleyen benim. İlk deşifre eden kişi benim. GBT'mi de paylaşacağım. Benim hiçbir suçum yok. Ama Sedat Peker denilen adamın öldürdüğü adamlar, işlediği suçlar, yetim bıraktığı çocuklar var. Bunlardan hiç konuşan yok. 2,5 yıldır benimle ilgili haber yapıyorsunuz.

'Neden kimse beni çağırmıyor'

Neden ben 2,5 senedir savcılığa çağrılmıyorum. Ben elimi kolumu sallayarak yurt içi yurt dışı geziyorum. Bakanlıklara giriyorum. Uçağa biniyorum, her yere gidiyorum. Benim adresim belli. Ben İstanbul'un en önemli kulelerinden birinde, deniz manzaralı katta oturuyorum. Ben dünya ile iş yapıyorum. Neden kimse beni çağırmıyor? Bunlar sadece iddia.

'Şikayet ediyorum, iş yapmış gibi lanse ediliyorum'

Türkiye'de kadınlar öldürülüyor, tecavüze uğruyor. Ben de farklı versiyonunu yaşıyorum. İranlı uyuşturucu baronu için ben şikayet dilekçesi veriyorum ama ben onlarla iş yapmış gibi lanse ediliyorum. Sizin bu yaptığınız insanlığa sığıyor mu? Neden ben müşteki durumundayım? Bunları konuşalım.

'Ben reis sevdalısı bir insanım'

Gençleri gerçekten zehirliyorlar. Yalan bataklığa çekiyorlar gençleri. Gençlere ticareti öğretmiyorlar. Girişimci olmaktan bahsetmiyorlar. Sevgili gençler, ben reis sevdalısı bir insanım. Yıllarca da AK Parti teşkilatında çalışmış bir insanım. Bundan da gurur duyuyorum. 

'Burhan Hoca, Mevlana gibi bir insandı'

Trump Towers'a astığım pankarttan beri benimle uğraşıyorlar. Burhan Kuzu hoca kadar insancıl, herkesin başını okşayan üniversite kendisine yumurta atan çocukları bile espriyle karşılayan bir adamdı. Burhan hocam herkesi sevgiyle kucaklayan, biri bir iş için telefon açtığında bu adam aranıyor mudur, yasa dışı bir şeyi var mıdır diye, hiç bunlar şey yapmayan, Mevlana gibi “Ne olursan ol gel” diyen, herkese kucak açan bir insandı. 

'Sedat Peker'den mi korkacağım'

Ben bu adamla iş yapıyorsam, bu kadar ticari ilişkilerim varsa neden şikayette bulunuyorum ve neden devlet bana koruma kararı çıkarıyor? Ben, Naci Şerifi Zindaşti'ye kafa tutmuş, tehditlerine göz yummamış bir insanım, ben Sedat Peker'den mi korkacağım?

Kimlerin beni Erdoğan'la gezi listesinden çıkardığını çok iyi biliyorum 

Diyorlar ki Recep Tayyip Erdoğan'la gezilere gitti, yakın görünmeye çalıştı, bir sürü fotoğraflar videolar paylaştı, evet ben Cumhurbaşkanı'yla DEİK gezilerine katıldım. DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) var, buraya iş adamlarını, iş kadınlarını kayıt oluyor. Ve bu gezilere sizi dahil ediyor. Bu gezilere gitmemizdeki amaç ihracatımızı artırmak. Devletler arası görüşmeler yapıldıktan sonra siz orada sektörünüze göre sizi karşınızdaki muhatap firmalarla karşı karşıya getiriyor, siz onlarla tanışıyorsunuz, iş yapmaya başlıyorsunuz. Yani bu gezilerin asıl amacı bu. Bu geziler 5 bin dolar, 10 bin dolar gibi yüksek rakamlar. Bu gezilerin hepsini ödeyip kendim gittim. Oradaki FETÖ'cü iş adamları beni gezilere almamaları için çok uğraştı. Kimlerin beni gezi listelerinden çıkardığını da çok iyi biliyorum."

 

Etiketler :