DEVA Partisi binasına silahlı saldırı

DEVA Partisi binasına silahlı saldırı
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Kimliği belirsiz kişilerce Pütürge ilçe binamıza silahlı saldırıda bulunulmuştur. Değerli il ve ilçe başkanlarımıza ve tüm teşkilat mensubu arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Partimize ve demokrasimize yapılan bu saldırının takipçisi olacağız” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Malatya’nın Pütürge ilçesindeki parti binasına silahlı saldırıda bulunulduğunu belirtti. Malatya İl Başkanı Onur Güneş ise, yaptığı yazılı açıklamada parti binasına yapılan saldırıya ilişkin, parti binasının çeşitli demirbaşlarının zarar gördüğünü ve binaya 7 adet kurşun isabet ettiğini açıkladı.

9a539f98-8cb6-4b0a-b601-dbb42004778d-w.png

Babacan, sosyal medya hesabında şu açıklamayı yaptı:

“Kimliği belirsiz kişilerce Pütürge ilçe binamıza silahlı saldırıda bulunulmuştur. Değerli il ve ilçe başkanlarımıza ve tüm teşkilat mensubu arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Partimize ve demokrasimize yapılan bu saldırının takipçisi olacağız.”bu saldırıları devlet güvenliğine ve millet iradesine yapılmış bir saldırı olarak değerlendirmekteyiz.”

Saldırının ardından çekilen fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşan DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş’in yazılı açıklaması şöyle:

'Binamıza toplamda 7 adet kurşun isabet etmiştir'

“Pütürge ilçe binamıza kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırıda bulunulmuştur. Gece geç saatlerde yapılan saldırıda parti binamızın camları kırılmış olup ayrıca çeşitli demirbaşlarımız zarar görmüştür. Binamıza toplamda 7 adet kurşun isabet etmiştir. Demokrasiye ve partimize yapılan bu çirkin ve hukuk dışı saldırı bizi yolumuzdan ayırmayacak ve millet için çalışmaya devam edeceğiz. Bu tür çirkin saldırılar bizleri yıldıramaz. Bugün Deva Partisi'ne yapılan silahlı saldırı yarın başka siyasi partilere de yapılabilir. Bu açıdan bir an önce faillerin yakalanıp cezalandırılmasını ve toplum vicdanın rahatlatılmasını bekliyoruz. İlçe binamıza yapılan saldırıyı, demokrasiye yapılmış bir saldırı olarak görmekteyiz. Demokrasinin temel unsurlarından biri olan siyasi partilere yapılan

a8a49ec6-df5d-4147-8089-cddf4c1786b0-w.png

95fb2cb4-3305-4784-a42d-7f32be974d46-w.png

DEVA Partisi: Demokrasiye yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, Malatya’nın Pütürge ilçesindeki parti binasına dün düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı. Partiden yapılan açıklamada, “İlçe binamıza yapılan bu saldırıyı, demokrasiye yapılmış bir saldırı olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz” denildi.

DEVA Partisi’nin Malatya’daki Pütürge ilçe binasına dün silahlı saldırı düzenlenmişti. Partiden saldırıya tepki ve kınama açıklaması yapıldı. Yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Malatya Pütürge İlçe binasına dün gece kimliği belirsiz kişilerce silahlı bir saldırı yapılmıştır. Saldırıcı sonucunda ilçe binamızın camları kırılmış, bazı demirbaş eşyaları zarar görmüştür. İlçe binamıza yapılan bu saldırıyı, demokrasiye yapılmış bir saldırı olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz. Güvenlik güçlerinden partimize ve demokrasiye yapılan bu saldırının faillerinin bir an önce ortaya çıkartılması ve adalete teslim edilmesini bekliyoruz.”

Kaynak:ANKA