Depremzede İsyan Etti: 'Yardım Değil, Sadece İş İstiyorum'

6-7 Şubat 2023'te meydana gelen deprem felaketinde büyük bir yıkımla etkilenen Malatya'yı CHP Lideri Özgür Özel ziyaret etti. Deprem sonrası yaşamlarını paylaşan depremzede “Çalışmak, hayata tutunmak zorundayım. Yardım değil sadece iş istiyorum. Ay sonu eve para getireyim bana yeter” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, deprem felaketinden etkilenen Malatya'da Rönesans Konteyner Kenti'ni ziyaret ederek depremzedelerle bir araya geldi. Özel'in ziyaretine Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İl Başkanı Barış Yıldız ve parti yöneticileri de eşlik etti.

Konteyner kentte yaşayan depremzedeler, evlerinin tamamlanmasını ve yaşam koşullarının iyileştirilmesini talep ettiler. Bir depremzede, "Evimize 3 aydır anahtar verilmedi, 6 kişi sığamıyoruz" diyerek yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

12 saat enkaz altında kalan, sağ ayağı ampute olan 24 yaşındaki depremzede, “Çalışmak, hayata tutunmak zorundayım. Yardım değil sadece iş istiyorum. Ay sonu eve para getireyim bana yeter” dedi.

"MESLEK HAYATIM BİTTİ"

“Abimin sağ ayağı ampute, sol ayağın kasları ve sinirleri alındı. Benim sol ayağımdaki sinirler ve kaslar alındı. Bileğimden aşağısında his yok. 1.5 yıl oldu. Beden Eğitimi öğretmenliği 4. sınıf öğrencisiyim. Meslek hayatım bitti.” diyen Esra, tedavi sürecinde yaşadıkları zorlukları anlattı. Özel, durumunu yakından takip edeceğini ve gereken desteği sağlayacağını söyledi.

"HERKES GELİYOR, SÖZ VERİYOR GİDİYOR”

Konteyner kent sakinleri, yaşadıkları alanın yetersizliğinden ve çevrelerindeki orta hasarlı binaların güvenliği konusundaki endişelerini dile getirdiler. Bir otizmli çocuk annesi, çocuklarının özel ihtiyaçlarının karşılanması için devletten destek talep etti. “Bizler otizmli anneleriyiz. Bizler çocuklarımızın çalışmasını, dinlenme ve mama evlerinin olmasını istiyoruz. Hiç kimse sözünü tutmuyor. Sıkıntımız büyük. Lütfen otizmlilere bir kafe yapılsın. Topluma karışmaları için lütfen fırsat verin. Herkes geliyor, söz veriyor gidiyor.” dedi.

“YARDIM DEĞİL SADECE İŞ İSTİYORUM”

Konteynerde yaşayan ve 12 saat enkaz altında kalan genç bir depremzede, "2-3 ay boyunca Elazığ’da, İstanbul’da yoksulluk içinde yaşadık. Çalışmak, hayata tutunmak zorundayım. Bu yaşta hayata küsmememiz lazım. Yardım değil sadece iş istiyorum. Ay sonu eve para getireyim bana yeter" ifadelerini kullandı.

Özel, ziyaret sırasında depremzedelerin taleplerini not aldı ve sorunların çözümü için ilgili mercilere ileteceğini belirtti.

Kaynak:ANKA