Son dakika: Depremlerde can kaybı 45 bin 968'e yükseldi

Son dakika: Depremlerde can kaybı 45 bin 968'e yükseldi
Süleyman Soylu, depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 45 bin 968 kişiye yükseldiğini açıkladı, "Rakamlar eksik söyleniyor" açıklamalarına "Bunu niçin eksik ve az söyleyelim" cevabı verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay AFAD İl Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. "Olağan dışı bir süreç yaşandı" diyen Soylu, "Şu ana kadar 13 bin 62 sarsıntı meydana geldi. 26 bin 32 enkazda arama kurtarma yapıldı. Toplamda 28 bin 300 enkaz var" dedi. Bakan Soylu, can kaybının 45 bin 968'e yükseldiğini açıkladı.

Bakan Soylu, Hatay'da yaptığı açıklamada can kaybı sayısını duyurdu. "Bugüne kadar gerek enkazlarda gerek hastanelerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 45 bin 968" diyen Soylu, yaşamını yitirenlerin 4 bin 267'sinin Suriye vatandaşı olduğunu açıkladı.

'Hatay'da 6 in 832 acil yıkılacak bina var'

Süleyman Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sahaya giden, eksiklikleri buraya gönderen tüm saha eksikliklerini, WC'den duşa, çamaşırdan herhangi sürecin eksikliğine kadar tüm eksikliklerimizi paylaşan birçok arkadaşımız var. Alt birimler de aynı şekilde Sağlık Bakan Yardımcımız, İçişleri Bakan Yardımcımız, Valimiz tüm sürecin tamamını takip edip, kurumları bir araya getiren anlayışı sürdürmektedir. Sadece Hatay'da 233 sivil toplum kuruluşu görev yapıyor. Bunun 23'ü uluslararası STK. Buradan muradım şu; yerkürenin en büyük depremlerinden 400 kilometrelik bir yırtıktan bahsediyoruz.

Şu ana kadar 13 bin 72 artçı sarsıntı meydana geldi. Bu çok olağan bir şey. Depremin art arda gelmesi kadar olağan bir süreç. Toplam 26 bin 32 enkazda arama kurtarma yapıldı. 28 in 300 enkaz var. Hatay'da 6 in 832 acil yıkılacak bina var.

'Ne rakam varsa burada paylaşıyoruz'

Bugüne kadar gerek enkazlarda gerek hastanelerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı ise 45 bin 968. Allah rahmet eylesin. 4 bin 267 Suriyeli kardeşlerimiz var bunların içerisinde. Bunların 44 bin 235'i şu anda nüfus artı göçe tescil edildi. Yani Suriyeli kardeşimizin tescilini göç yapıyor, diğerlerini nüfus yapıyor. Burada hayatını kaybeden her bir vatandaşımızın tek tek, defin, kimliklendirme dahil, aynı zamanda savcılık raporları, eğer kırsalda hayatını kaybedip defnedilmişse muhtarlık, jandarma ile kayıtları gerçekleştirmektedir. Ne rakam varsa burada paylaşıyoruz. Burada her biri kendisi hukukun parçasıdır. Onun için burada tek tek bunların üzerinde bütün arkadaşlarımız gerek nüfus, gerek savcılıktan, kriminalden ek görevlendirilmeler yapıldı. Bazen birkaç kez fethi kabir yapılmaktadır."

Etiketler :