Depreme Dayanıksız Çıkan Binaya Milli Eğitim Müdürlüğü'nü Yerleştirdiler!

TÜİK tarafından depreme dayanıksız olduğu için boşaltılan binaya Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yerleştirildi. Çalışanlar hayati risk taşıyan binada çalışmamak için bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Depreme dayanıksız olduğu için TÜİK tarafından boşaltılan binanın Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kullanılması nedeniyle çalışanlar bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

"TEDBİR ALINMAYACAK MI?"

Eğitim sendikaları üyeleri tarafından bina önünde yapılan açıklamada,

“11 ilde büyük bir felakete yol açan deprem gerçeği gözlerimizin önünde durmaktayken Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binamızın bu durumda bırakılması anlaşılır bir şey değildir. Deprem riski barındıran Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası yıkılmadan adım atılmayacak mıdır ya da çalışanların başına bir iş gelmeden bakanlığımız tedbir almayacak mıdır?

"SUÇ İŞLENİYOR"

Bu hizmeti veren personelin ve hizmet alan vatandaşın can güvenliğinden devlet sorumludur. Söz konusu olan çalışanların can güvenliği için adım atmayanlar, yasal olarak suç işlemektedir. Kamu çalışanına verdiği değeri ortaya koyanlar Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarının taleplerini dikkate almalıdır” denildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş ise, “Bu bina 2021 yılında bir başka kamu kurumu tarafından temeli kaydı ve depreme dayanıklı olmadığı için boşaltılmış bir bina. Milli Eğitim Bakanlığı maalesef yönetilmiyor. Yönetilmediğini çocuklarımızın başına gelen kazalardan biliyoruz. Yönetilmediğini Çankaya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün böylesine bir ölüm binasına gönderildiğinden anlıyoruz” diye konuştu.

Kaynak:ANKA