Depremden Sonra Akrabalarının Yanına Sığınan Çocuklar İstismara Maruz Kaldı

Depremden Sonra Akrabalarının Yanına Sığınan Çocuklar İstismara Maruz Kaldı
Deprem nedeniyle Malatya’dan İzmir’e akrabalarının yanına taşınan üç çocuk, enişteleri tarafından cinsel istismara maruz kaldı. Savcı, iki çocuk hakkında istismardan ceza istemedi. İstismarcı serbest bırakıldı.

Fırat FISTIK

İkisi 12 yaşından küçük, diğeri 17 yaşında 3 çocuk. Depremin ardından Malatya’dan İzmir’e gelerek akrabalarının evine yerleşmek zorunda kaldılar. Enişteleri tarafından İzmir’deki evde kaldıkları sırada istismara uğradılar.

Enişte Abdulvahap Algül hakkında çocukların aileleri şikayetçi oldu. Çocuklar da alınan ifadelerinde istismarı anlattılar. Açılan davanın son duruşması İzmir 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Savcı, bu duruşmada mütaalasını açıkladı.

SAVCI, CİNSEL İSTİSMARI ‘GÖRMEDİ’

Savcı, Abdulvahap Algül’ün 17 yaşındaki M.M. ve 12 yaşındaki Ç.A.’ya cinsel tacizde bulunduğunu belirtti fakat sadece 12 yaşındaki E.U. için cinsel istismardan ceza istedi.

Ç.A.’nın maruz kaldığı cinsel istismar, istismar olarak değerlendirilmedi ve bu suçtan beraati talep edildi.

TUTUKLAMA TALEBİ KABUL EDİLMEDİ

Avukatlar duruşmada ısrarla, istismarda bulunan Abdulvahap Algül’ün tutuklanmasını talep etti. Fakat böyle olmadı. Mahkeme heyeti, verdiği ara kararda Algül’ün tutuklanmamasına karar verdi.

Avukatlar bununla birlikte Algül’ün kendi kızının da koruma altına alınmasını istese de buna dair de bir karar verilmedi.