Deprem Bilim Dünyası Yasta, Ünlü İsim Yaşamını Yitirdi

Deprem Bilim Dünyası Yasta, Ünlü İsim Yaşamını Yitirdi
Türkiye’nin önde gelen deprem bilimcisi Doç. Dr. Doğan Kalafat vefat etti. Boğaziçi Üniversitesi ve yerbilimleri camiası büyük bir değerini kaybetti. AFAD, üzücü haberi doğruladı. Ailesine ve sevenlerine sabır diliyoruz.

Kandilli Rasathanesi’nin müdürü ve kıymetli hocası Doç. Dr. Doğan Kalafat, yerbilimleri alanında sayısız katkıda bulundu. Türkiye’nin deprem gerçeğini anlatan çalışmalarıyla tanındı. Boğaziçi Üniversitesi’ne uzun yıllar hizmet etti. Akademik camiada derin bir boşluk bıraktı.

AFAD’DAN TAZİYE MESAJI

AFAD, sosyal medya hesaplarından taziye mesajı yayınladı. Mesajda, "Ailesine, yakınlarına ve yerbilimleri camiasına sabır ve başsağlığı diliyoruz" denildi. Boğaziçi Üniversitesi de resmi kanallardan üzüntüsünü paylaştı. Akademik dünya, bu büyük kaybı derin bir üzüntüyle karşıladı.

DEPREM ÇALIŞMALARINA BÜYÜK KATKI

Doç. Dr. Doğan Kalafat, deprem araştırmalarıyla Türkiye’nin güvenliği için çalıştı. Ulusal ve uluslararası birçok projede yer aldı. Öğrencilerine ilham kaynağı oldu. Onun bilgi ve deneyimiyle yetişen yeni nesil bilim insanları, çalışmalarına devam edecek.

TÜRKİYE’NİN DEPREM BİLİMİNE ADANMIŞ BİR ÖMÜR

Kalafat, deprem bilimi konusunda geniş bir literatüre sahipti. Özellikle Türkiye’nin deprem bölgeleri üzerine yaptığı çalışmalarla tanındı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nde uzun yıllar görev yaptı. Vefatı, yerbilimleri camiası için büyük bir kayıp oldu.