Deprem 10 kenti vurdu

Depremin şiddeti Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ı da sarstı. Bütün kentlerde yıkılan binalar var. 7.4'lük depremin ardından artçılar sürüyor, vatandaşlara evlere girmeyin uyarısı yapıldı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı birçok kentte hissedildi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde 8 katlı bina yıkıldı. Olay yerinde arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, "Şu an yıkılan bina ile ölü ve yaralı sayısı vermemiz mümkün değil. Hasar ciddi" dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar kentte 13 ve 17 katlı iki binanın yıkıldığını açıkladı.

Depremin ardından artçı sarsıntılar sürüyor. Adıyaman ve Malatya'da da yıkılan binalar var.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan kentte 18 kişinin yaşamını yitirdiğini, 67 yaralı olduğunu ve 30 binanın yıkıldığını açıkladı.

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, kentte 34 binanın yıkıldığını, 5 kişinin hayatını kaybettiğini ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Osmaniye'de 4 katlı bir bina yıkıldı. 3 kişinin sağ olarak kurtarıldığı belirtildi. Şu anda sesi duyulan bir kişi kurtarılmaya çalışılıyor Osmaniye genelinde 65 bina hasar gördüğü bildirildi. İl genelinde şu ana kadar 7 ölü tespit edildi.

Deprem sonrası açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu an son gelen artçı 6.4 olduğunu arkadaşlar ifade etti. Geçmiş olsun dileklerimi bütün milletimize, ülkemize iletiyorum. En yüksek seviyede alarmı verdik" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kentte 16 binanın yıkıldığını 5 kişinin öldüğünü söyledi.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, ilde 7 binanın yıkılıdığını açıkladı. Su, şu ana kadar 6 vatandaşın öldüğünü, 79 yaralının olduğunu ve 12 kişinin enkaz altından canlı olarak çıkarıldığını açıkladı.

Malatya Valisi Hulusi Şahin kentte 130 binanın yıkıldığını, "İlk belirlemelere göre 130 bina yıkıldı. 100'ü aşkın yaralı var, 3 kişinin enkazdan cesedi çıkarıldı. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor" sözleriyle ifade etti.

Gaziantep Valisi Davut Gül, "Depremin ardından ilk andan itibaren 657 ihbar aldık, tamamı değerlendirildi, kent genelinde 531 göçük söz konusu" açıklamasını yaptı.

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar: En az 28 kişi yaşamını yitirdi

NTV’ye konuşan Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar: "Ulaşımda bir sıkıntı yaşamıyoruz, doğalgazı biz önlem olarak kestirdik. Elektrikte sıkıntı yok. Ölü sayısı 28 kişi. En az 100 civarında binanın yıkıldığını tespit ettik. Depremin ardından en büyüğü 6,6 büyüklüğünde olmak üzere an itibarıyla 42 artçı deprem meydana gelmiştir."

Vatandaşlara hasarlı evlere girmeyin uyarısı yapıldı.

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu:

"Arkadaşlar, çok üzgünüm ama Maraş'ın Pazarcık yöresinde 7,5 büyüklüğünde deprem oldu. Çok büyük bir deprem umarım zaiyatımız az olur.

Bu depremin gelmekte olduğunu yerbilimciler olarak söyleye söyleye, yaza yaza dilimizde tüy bitti. Hiç kimse ne diyorsunuz diye tepki bile vermedi.

Arkadaşlar, deprem bölgesinde iseniz evi terkedin. Artçı depremler büyük olacaktır, hasarlı evleriniz yıkılabilir. Geçmiş olsun. Ölenlere Allahtan rahmet, yaralılara şifa dilerim."

AYRINTILAR GELİYOR...