Deniz Yatağında Uyuyakalan Tatilci Rüzgarın Götürdüğü Yere Gitti

Deniz yatağında uyuyakalan tatilci, rüzgarın etkisiyle 2 mil açıkta bulundu. Yakınları uyuyakalan kişiyi güçlükle uyandırdı.

Deniz yatağında uyuyan tatilci 2 mil açıkta bulundu
Edirne'de Saros Körfezi’nde deniz yatağında uyuyan tatilci, yakınlarının uyarısıyla yapılan aramada yaklaşık 2 mil açıkta uyurken bulundu.

Tatil için Edirne'nin Yayla köyü sahiline giden bir kişi, deniz yatağında uyuyarak denize açıldı. Kuvvetli rüzgar ve dalgaların etkisiyle denizde sürüklenen tatilci, sahilde bulunan yakınları tarafından fark edildi. Yakınları, bir süre sonra deniz yatağının ve kişinin kaybolduğunu anlayınca bulundukları tesisin işletmecisinden yardım istedi.

Tesisin işletmecisi Mustafa Altunhan ve tatilcinin yakınları, tekneyle denize açılarak yaklaşık 2 mil açıkta deniz yatağında uyumaya devam eden kişiye ulaştı.

2 MİL AÇIKTA UYANDIRILDI

Uyuyakalan tatilci, yakınlarının seslenmesiyle güçlükle uyandı. Tekneye alınarak kıyıya götürülen tatilcinin sürüklenme ve kurtarılma anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Mustafa Altunhan, geçen yıl haziran ayında da benzer bir olay yaşandığını ve deniz yatağıyla 4 mil açığa sürüklenen bir kişiyi kurtardıklarını belirtti. Altunhan, rüzgarlı ve dalgalı günlerde denizde dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:DHA