Deniz Kayadelen, köpekbalıkları dolu Katalin Kanalı'nı yüzerek geçti

Dünya buzlu suda yüzme şampiyonu Deniz Kayadelen, Los Angeles'taki Katalin Kanalı'nı köpekbalıklarıyla dolu sularda 14 saat 49 dakika süren zorlu bir mücadele sonunda başarıyla geçti.

Dünya buzlu suda yüzme şampiyonu Deniz Kayadelen, Los Angeles açıklarındaki zorlu Katalin Kanalı'nı başarıyla yüzerek geçti. 14 saat 49 dakika süren mücadelede, köpekbalıklarının bulunduğu suları aşan Kayadelen, bir kez daha sınırlarını zorladı.

Los Angeles'ın Catalina Adası'ndan başlayarak Long Beach yakınlarına kadar devam eden 14 saatlik bir yüzme maratonuyla Deniz Kayadelen, büyük bir başarıya imza attı.

85143-2.jpg

Köpekbalıklarıyla dolu suları geçen sporcu, zorlu koşullar ve gece karanlığında 8 saat boyunca mücadele ettiğini belirtti. Kayadelen, başta düşünceleri olmak üzere fiziksel ve zihinsel olarak zorlu bir süreçten geçtiğini ifade etti ancak pes etmeyerek hedefine ulaştığını vurguladı.

Deniz Kayadelen, Türkiye'nin Manş Denizi'ni geçen beşinci kadın sporcusu olarak da biliniyor. 5 kez dünya buzlu suda yüzme şampiyonluğu unvanına sahip olan Kayadelen, spor kariyerinde birçok başarı elde etmiş bir isim olarak öne çıkıyor.

85143-1.jpg

Kayadelen'in sonraki hedefinin Manhattan, New York'ta bir yüzme parkuru olduğunu belirten sporcu, bu mücadelesini de yakın bir zamanda vereceğini dile getirdi.

Kayadelen açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Los Angeles'tan sevgiler, selamlar. Evet, Catalina Boğazı'na geçtim. Zorlu koşullarda 8 saat, gece karanlığında yüzerek köpekbalıklarının olduğu bir bölgede ve 14 saat yüzdüm, kulaç attım. Düşüncelerimle mücadele etmek çok zordu. Ama sonunda yılmadım, başardım. Atatürk'ün adını taşıyan Ataspor Kulübü'nün sporcusu olarak, bir Atatürk kadını olarak Türk kadınını bütün dünyada temsil etmeye devam edeceğim. Bir ay içerisinde Manhattan, New York'ta yüzeceğim.”

85143-3.jpg

Kaynak:DHA