Demirtaş'tan Temelli'ye net tavır: Adres TBMM’dir

Demirtaş'tan Temelli'ye net tavır:  Adres TBMM’dir
Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kürt sorununu HDP ile çözeriz” sözlerinin ardından HDP Milletvekili Sezai Temelli’nin “Çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı’dır” açıklaması sonrası başlayan tartışmaya Twitter’dan dahil oldu. Demirtaş, “Muhatap HDP’dir, çözüm adresi TBMM’dir” dedi.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’nden 'Kürt sorununda muhatap' tartışmasına dahil oldu. Demirtaş, “Benim bildiğim HDP, Kürt sorunu dahil olmak üzere, Türkiye’nin tüm sorunlarının çözümüne taliptir, irade sahibi siyasi bir aktördür ve elbette muhataptır. Çözümün adresi de doğal olarak TBMM’dir” dedi.

Selahattin Demirtaş’ın Twitter hesabından yapılan paylaşımlar şöyle:

Benim bildiğim HDP, Kürt sorunu dahil olmak üzere, Türkiye’nin tüm sorunlarının çözümüne taliptir, irade sahibi siyasi bir aktördür ve elbette muhataptır. Çözümün adresi de doğal olarak TBMM’dir.

Tabii ki HDP, Kürt sorununun çözümünde tüm tarafların ve her kesimin, açık ve şeffaf katılımını, muhataplığını bilecek siyasi birikime ve deneyime sahiptir. Faydasız ve çoktan tükenmiş tartışmalar gündeme getirmek çözüme katkı sunmaz.

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bay Kemal ve İttifakları' belgeselinde "Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz" ifadesini kullandı. HDP'li Sezai Temelli, Kılıçdaroğlu'na "Çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı'dır" yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, halktv.com.tr'ye yazarı Fikret Bila'ya yaptığı açıklamada ise tartışmaya nokta koyarak, "İmralı da Kandil de muhatabımız değil" dedi.