Demirtaş ve Mızraklı'dan Yeni Fotoğraf

Demirtaş ve Mızraklı'dan Yeni Fotoğraf
Selahattin Demirtaş ve Selçuk Mızraklı’nın Edirne Cezaevi'nden yeni fotoğrafı paylaşıldı.

Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye eski Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı'nın Edirne Cezaevi’nden yeni fotoğrafları paylaşıldı.

Gazeteci Gülcan Dereli tarafından paylaşılan fotoğraf, tutuklu siyasetçilerin özleyenleri tarafından sevinçle karşılandı.

Uzun süredir cezaevinde bulunan iki siyasetçinin hukuki süreçleri ve aldıkları cezalar, Türkiye’de tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Adnan Selçuk Mızraklı, 21 Ekim 2019 tarihinde görevden alınarak yerine kayyım atanmasının ardından gözaltına alınmış ve terör örgütü üyeliği suçlamasıyla 9 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay’ın 2022’de kararı bozmasına rağmen tahliye edilmeyen Mızraklı, yaklaşık 4 yıl 9 aydır tutuklu bulunuyor.

Yaklaşık 8 yıldır tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ise 16 Mayıs’ta yapılan Kobani davasının karar duruşmasında 42 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Demirtaş, “devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma” suçlamasından ağırlaştırılmış müebbet yerine, bu suça yardım etmekten 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca, suç işlemeye tahrik etme, terör örgütü propagandası ve halkı kanunlara uymamaya tahrik suçlarından toplamda 7 yıl daha hapis cezası aldı. Demirtaş’a verilen toplam ceza, çeşitli beraat ve cezalarla birlikte 42 yılı buldu.

Kaynak:halktv.com.tr