Demirören ve Kalyoncu Ailesinin Düğün Günü Darp Edilmişti: Öldüresiye Dayakta 4 Yıllık Sessizlik

Demirören ve Kalyoncu Ailesinin Düğün Günü Darp Edilmişti: Öldüresiye Dayakta 4 Yıllık Sessizlik
Avukat Sertuğ Sürenoğlu Demirören ve Kalyoncu ailelerinin düğünü için yolların kapatılmasına tepki gösterdiği için Cumhurbaşkanı korumaları tarafından öldüresiye dövüldü. Bu olayın üzerinden dört yıl geçti. Ancak savcılık dosyayı adeta rafa kaldırdı.

Avukat Sertuğ Sürenoğlu, 13 Nisan 2019'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Demirören ve Kalyoncu ailelerinin düğünü için Çırağan Sarayı yolunun trafiğe kapatılmasına tepki gösterdi. Sürenoğlu, "Trafiğin kesilmesinin sebebini sorduğu, bunun üzerine görevli memurlar tarafından araca alınarak Çırağan Sarayı'nda bir yere götürüldüğü, kendisine ters kelepçe takılarak, yüzüne vurularak eziyet ve işkenceye maruz kaldığı" iddiaları ile Cumhurbaşkanlığı korumalarından şikayetçi oldu.

Sürenoğlu, şikayetinde ayrıca; koruma görevlilerinin, hakkında "Cumhurbaşkanı'na sövdüğü ve görevli memura direndiği iddiasıyla gerçeğe aykırı tutanak tanzim ettiklerini" belirtti.

Açılan soruşturmada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu, 25 Mart 2021 tarihinde, koruma memurları hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti. Sürenoğlu'nun avukatı takipsizlik kararına itiraz etti.

İtirazı değerlendiren İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği'nin takipsizlik kararını 25 Mart 2021 tarihinde kaldırdı. 13 Nisan tarihinde Sürenoğlu’nun darp edilmesinin üzerinden tam 4 yıl geçti. Ancak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada polisler haklında henüz hazırlanmış iddianame bulunmuyor.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :