Dekanlık, Hekimlik Andındaki 'Cinsel Yönelim' İfadesini Yasakladı

Dekanlık, Hekimlik Andındaki 'Cinsel Yönelim' İfadesini Yasakladı
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde dekanlık, 'Cinsel Yönelim' ifadesinin Hekimlik Andı'ndan çıkarılmasını istedi. Karşı çıkan öğrencilere ise "Ben bu koltukta oturduğum müddetçe LGBTİ propagandasına izin vermeyeceğim." dedi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaşanan skandal, mezuniyet töreni öncesinde patlak verdi. Fakülte dekanlığı, Hekimlik Andı'nda yer alan 'Cinsel Yönelim' ifadesini törende okunmasını yasakladı, gerekçe olarak da bu ifadenin ahlaki değerlere aykırı olduğunu ileri sürdü.

Birgün'den Öncü Durmuş'un haberine göre, mezuniyet töreni için hazırlıklarını tamamlayan öğrenci ve öğretim üyelerinden oluşan komite, programa Hekimlik Andı'nı ekledi. Ancak Dekan Yardımcısı Mervan Bektaş, topluluğun içinde bulunduğu akademisyenlere "Bu ifadeyi kullanmayacağız" talimatı verdi.

Bektaş'ın bu yönlendirmesine karşı çıkan öğrenciler, tepki olarak "Pedofiliyi de mi savunacaksınız?" yanıtını aldılar. Bektaş'ın, "Cinsel yönelim diye bir şey yoktur. İki cinsiyet vardır" şeklindeki açıklamaları ise tartışmaları daha da alevlendirdi.

Olayın büyümesi üzerine öğrenciler, dekan Prof. Dr. Gürkan Öztürk ile görüşme talebinde bulundu. Ancak Öztürk, öğrencilere yönelik olarak "Ben bu koltukta oturduğum müddetçe LGBTİ propagandasına izin vermeyeceğim. Siz hekim olarak propagandalara alet oluyorsunuz" şeklinde sert ifadelerle karşılık verdi.

"CİNSEL YÖNELİM İBARESİNİN ÇIKARILMASI İNSAN HAKLARINA AYKIRI"

Yaşanan tartışmaların ardından tüm baskı ve gerici müdahalelere rağmen mezuniyet töreninde ‘Cinsel yönelim’ ifadesini okuyacaklarını ilan eden öğrenciler, gerici yasaklamaları kabul etmediklerini açıkladı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi 6’ncı sınıf öğrencileri hekimlik mesleğinin evrensel etik değerlerine sahip çıkmak adına bir araya gelerek, Hekimlik Andı'nda yer alan 'cinsel yönelim' ifadesinin çıkarılmasına karşı çıktıları açıklama yaptılar.

Etiketler :