Davutoğlu'ndan gündem değiştirecek sözler: Bahçeli ile görüşebilirim, buna Erdoğan da dahil

Davutoğlu'ndan gündem değiştirecek sözler: Bahçeli ile görüşebilirim, buna Erdoğan da dahil
Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşebileceğini ifade etti.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bugün görüşme gerçekleştirdiğini belirten Davutoğlu, "Uzun bir süre görüştük. Türkiye'de bugün ekonomik, demokrasi krizi var. Siyasal zihniyette problem olduğu için bir krizle karşı karşıyayız. Dış odaklar vs. gibi bunların hepsi krizi örtme çabasıdır. Bunu aşabilmek için de ekonomi politik bir bağlamda hareket etmek lazım" ifadelerini kullandı.

Habertürk TV'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Davutoğlu "Sayın Gül'le genel olarak son zamanlarda yaşanan gelişmelerin devlette ortaya çıktığı tahribat, elde edilen kazanımların bugün kaybediliyor olması, giderek fazlalaşan yoksullaşma, demokratik haklar konusundaki kaygıları paylaştık hem de hasret giderdik" dedi.

Davutoğlu, şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili herhangi bir konu gündeme gelmedi. Esasen ziyaretimizin sebebi buydu. TOBB Başkanı'ndan İTO ve İSO başkanlarına, TÜRKİŞ, DİSK, HAKİŞ, TÜSİAD, MÜSİAD'dan görüşme için yazılı randevu talebi ettim"

"Biz herkesle görüşürüz" diyen Davutoğlu, "Siyasi olarak yakışmayacak sözleri etse de sayın Bahçeli ile görüşebilirim. Buna sayın Erdoğan da dahil. Görüşmemizin fayda mülahaza edilebileceğine inandığım konusunda herkes ile görüşürüm" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, şunları söyledi: "Nihayet önümüzdeki süreçte ülkeyi yeni bir kadro yönetecek. Bu kadroların birbirlerini tanımaları önemli. İttifak seçim ortamına girdiğimiz anda konuşulacak bir şey. Şu anda konuştuğumuz ilkesel işbirliğini temsil etmek. STK'lara buradan sesleniyorum. Bu bir sınamadır. Şimdiye kadar bir talepte bulunmadım. Buradan TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD iş dünyası yetkililerimizden yazılı görüş talebinde bulunduk. Görüşmekten imtina ederlerse o zaman kriz daha da derinleşir"