Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen gazeteden AKP eleştirisi

Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen gazeteden AKP eleştirisi
Yeni parti hazırlığında olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen Karar Gazetesi AKP'yi eleştiren bir haber yayımladı.

AKP ile yollarını ayıran ve yeni parti kurma hazırlıklarına sürdüren Ahmet Davutoğlu’nun kurucusu olduğu Bilim ve Sanat Vakfı’na ait İstanbul Şehir Üniversitesi’nin mal varlıklarına Halkbank tarafından tedbir konmuştu.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise, İstanbul Şehir Üniversitesi ile ilgili tartışmalara ilişkin, “Bir üniversite meselesinin bu şekilde siyasallaşmasından fevkalade muzdaribiz” demişti.

Ahmet Davutoğlu’na yakınlığıyla bilinen Karar gazetesi ise, AKP Sözcüsü Çelik’in açıklamasını “Üniversite parti işi mi?” başlıklı haberle eleştirdi. Karar’ın haberinde, AKP Sözcüsü Çelik’in sözlerinin tepki çektiği belirtildi.

Haberde, "AK Parti Sözcüsü Çelik'in, Şehir Üniversitesi'ne kayyum atanacağını duyurması tepki çekti. 'Mesele siyasi değil' vurgusuna rağmen MYK toplantısı sonrası yapılan açıklama "Üniversiteyle ilgili kararı bildirmek parti sözcüsünün görevi mi?" eleştirilerine yol açtı" ifadeleri kullanıldı.

Etiketler :