Davutoğlu, Pelikan-FETÖ paralelliğini anlattı

Davutoğlu, Pelikan-FETÖ paralelliğini anlattı
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Pelikan yapılanması ile FETÖ arasındaki paralelliği anlattı.

Kendisini başbakanlıktan indiren Pelikan Dosyası’nın yayımlanmasından iki gün önce AKP MKYK toplantısında yetkilerini kısıtlayan imzalar toplandığını belirten Davutoğlu, “Bu şu demek; sen başbakan olacaksın ama ülkeyi biz yöneteceğiz” ifadelerini kullandı.

"Pelikan'ın yöntemleri, FETÖ yöntemleri"

Cumhuriyet’ten İpek Özbey’in sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Pelikan’ın yöntemlerini FETÖ yöntemleri olarak tanımlarken, çoğu pelikancının geçmişinde FETÖ unsurlarının görüleceğini ileri sürdü. Davutoğlu, “Benim başbakanlıkta devam edecek olmam FETÖ unsurlarını rahatsız ediyordu. Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak isteyenler bir taraftan, AK Parti’nin doğasını bozmak ve tek bir kişinin partisi hâline dönüştürmek isteyenler diğer taraftan harekete geçti” ifadelerini kullandı.

"Pelikan paralel bir yapı hâline geldi"

Davutoğlu, Pelikan’ın paralel bir yapı hâline geldiğini ifade ederek, “İki şahsiyetli insanlar çok tehlikelidir. Sosyal medyada troller, bu iki şahsiyetliliği kurumsallaştırdı. Normal hayatta gayet makul görünen biri orada canavarlaşabiliyor. Bir de ismini gizli yaptığı zaman, Pelikan’da olduğu gibi kendi dünyasının kralı olabiliyor. FETÖ de bunu yaptı, insanların özel hayatlarına girdi, benim odamı dinledi. FETÖ’ye karşı 15 Temmuz’daki o şanlı direnişten sonra bu kültürün, bu yöntemin tümüyle yok edilmesi lazımdı. Ama bir güç biriktirme yöntemi olarak benimsendi ve yaygınlaştırıldı. Pelikan bir dosya olarak duruyorken, başka bir paralel yapılanma haline dönüştü” diye konuştu.

FETÖ'nün siyasi ayağı...

FETÖ’nün siyasi ayağının FETÖ ile organik bağı olduğu istihbari ya da hukuki olarak tescil edilmiş siyasetçiler olduğunu söyleyen Davutoğlu, milat olarak 7 Şubat MİT operasyonunu işaret etti. Davutoğlu, o dönem Dışişleri Bakanlığındaki müsteşarına “Bunların ayaklarını keseceksiniz” talimatı verdiğini ileri sürdü.

Davutoğlu ayrıca, "Hakan Şükür, milletvekiliydi. Şimdi bunlar siyasi ayaktı. Başka milletvekilleri de vardı. Görevli olarak gelmişlerdi" ifadelerini kullandı.

Mehmet Metiner'in sözlerini akıllara getirdi

Davutoğlu'nun "Görevli olarak gelmişlerdi" sözleri, akıllara Mehmet Metiner'in akit TV'de katıldığı bir programda sarf ettiği "Sayın Cumhurbaşkanımızın FETÖ'cülerle ilişkileri oldu. Getirdikleri listeleri de milletvekili yaptılar..." sözlerini getirdi.

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler :