Davutoğlu: Bunların en başarılı aşı politikası birbirlerini aşılamak oldu

Davutoğlu: Bunların en başarılı aşı politikası birbirlerini aşılamak oldu
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya aşı eleştirisi getirerek, "Bunların en başarılı aşı politikası birbirlerini aşılamak oldu" ifadelerini kullandı.

Partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Ahmet Davutoğlu, aşı konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fahrettin Koca'nın farklı açıklamalarda bulunmasını eleştirdi. "Sağlık Bakanı görevden alınmalıdır" diyen Koca, "Çarşamba akşamı, Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Koca; ‘Önümüzdeki 2 ay aşı tedarikinde sıkıntı olabileceğini' ifade etti. Cuma namazı çıkışıysa Sayın Cumhurbaşkanı ‘aşı tedarikinde hiçbir sıkıntının olmadığını, yeterince aşıya sahip olduğumuzu' söyledi. Bakanların cumhurbaşkanını, cumhurbaşkanının bakanları tekzip ettiği bu düzen böyle devam edebilir mi?" ifadelerini kullandı. 

"Üstelik eğer Sağlık Bakanı Koca doğruyu söylüyorsa, cumhurbaşkanı da onu tekzip etmişse çıkıp istifa etmesi lazım. Yok eğer sayın cumhurbaşkanı doğru söylüyorsa, elimizde aşı varken sağlık bakanı halkı gereksiz bir paniğe sevk etmişse bu durumda sağlık bakanı görevden alınmalıdır" şeklinde devam eden Davutoğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan, polislerin ses ve görüntüsünün kaydedilmesini yasaklayan genelgeye de değindi. 

Davutoğlu şunları söyledi:

Birincisi; toplumsal olaylara müdahalede polisin faaliyet alanı özel hayat niteliğinde değildir. Özel hayat ifadesi, evlerimiz gibi özel mekanlarla ilgilidir. Umuma açık alanlarda, kamunun haber alma hakkı engellenemez. Ses ve fotoğraf kaydı da özel hayatın gizliliğini ihlal suçunu oluşturmaz.

Yargıtay içtihatlarına göre de, emniyetin iddiasının aksine, bu tarz ses ve görüntü kayıtları hukuka uygun delil niteliği kazanmaktadır. Üstelik sadece polislerin ölçüsüz müdahalelerindeki yaralama ve öldürme suçlarının işlemesi halinde delil olmaları bir yana, tersinden de, polislerin kendilerini savunmaları açısından da bu ses ve görüntüler önemlidir.

Mesele özel hayatın gizliliği de ve kişisel verilerin korunması da değildir. Mesele kendi çelişkilerinin üstünün örtülmesidir. Mesela bu yasakla bakan yakınlarının ayrıcalıkları ile stadyumlar kapanma döneminde bile lebalep dolarken camide itikaf yapanlara yönelik biber gazı kullanılmasının görüntülerini kamuoyu bilgisine sunmak da suç haline gelmiştir.

 

Etiketler :