Datça'da bir deprem daha: Helen Yayı etkilenebilir

AFAD: Ege Denizi'nde Datça açıklarında saat 09:00'da, 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Üst üste gelen depremler daha önce Helen Yayı hattı üzerine gelen yıkıcı depremleri akıllara getiriyor.

Ege Denizi'nde, Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, Richter ölçeğine göre 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kısa süreli paniğe neden olan depremde can ve mal kaybı yaşanmadı.

Datça, güne depremle uyandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı’nın merkez üssünü ilçenin 48.17 kilometre açığı olarak saptadığı deprem, saat 09.00’da meydana geldi. Yerin 7.04 kilometre derinliğinde olan deprem, ilçe merkezinin yanı sıra kırsal mahalleleri Yazıköy, Cumalı, Sındı, Mesudiye ve Yakaköy'de de hissedildi. Kısa süreli paniğe neden olan deprem, can ve mal kaybına yol açmadı.

Helen Yayı endişeye sebep oluyor

Helen Yayı, Ege denizi, Akdeniz ve civardaki ülkeler için ciddi bir potansiyel tehlike olan, Ege denizi altına daldığı alanda oluşan aktif deprem ve volkan üreten tektonik alan. Helen yayını oluşturan fay hatları Isparta Gölcük Gölü'ne kadar uzanırken Datça'da meydana gelen üst üste depremlerin Helen Yayı'na zarar verebileceği ihtimali endişe yaratıyor. Daha önce birçok medeniyeti sarsan ve yıkıcı depremlere neden olan Helen Yayı hattında en son 2020 yılından Girit'te 6.4 şiddetinde deprem meydana gelmişti.


Kaynak:DHA

Etiketler :