Daha önceki tahmini tutmuştu! Deprem tahmincisinden Türkiye'ye uyarı

Daha önceki tahmini tutmuştu! Deprem tahmincisinden Türkiye'ye uyarı
Hollandalı deprem tahmincisi Frank Hoogerbeets, Türkiye'yi yine uyardı. Hollandalı isim, YouTube kanalında yayınladığı yeni bir video ile 28, 29 ve 30 Mart tarihlerini işaret etti

Hollandalı deprem tahmincisi Frank Hoogerbeets'in Türkiye tahmini doğru çıkmış ve 20 Mart günü merkez üssü Denizli, Acıpayam olan 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.

Bir televizyon programında canlı olarak soruları yanıtlayan Hoogerbeets, özellikle Türkiye'nin orta ve doğu bölgelerine dikkat çekmiş, bu bölgelerde büyük bir depremin olabileceği konusunda uyarmış ve açıklamasından yalnızca bir gün sonra Malatya'da orta şiddette bir deprem meydana gelmişti.

23 Mart'ta yayınladığı yeni videoda Hoogerbeets, 24 Mart'ta Dünya, Merkür ve Neptün'ün aynı hizada olduğuna dikkat çekti.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, bu tip bir dizilimin ciddi ölçekte depremin habercisi olabileceğini söyleyen Hoogerbeets özellikle Merkür etkisinin dikkate alınması gerektiğini ifade etti.

Bu gezegenlerin bir önceki benzer diliminin geçtiğimiz şubat ayında meydana geldiğini belirten Hoogerbeets, o tarihte Ekvador'da 7.5 büyüklüğünde depremin oluştuğunu hatırlattı.

25 Mart günü Merkür'ün Uranüs ve Güneş ile bir başka dizilimde daha olacağını söyleyen Hoogerbeets, 26 Mart günü ise Merkür'ün Jüpiter ve Mars ile aynı dizilimde olacağını söyledi ve bu hizalanmanın en kritik gelişme olduğu konusunda uyarıda bulundu.

Hoogerbeets'e göre bu dizilimler mart ayının son haftası ile nisan ayının ilk haftasında çok büyük bir depreme sebebiyet verebilir.

26 Mart günü gerçekleşecek kritik dizilim sebebiyle Hoogerbeets, Akdeniz havzasında İtalya, Yunanistan ve Türkiye'nin alarmda olması konusunda uyarılarda bulundu.

İlgili Haberler
Etiketler :