Cumhuriyet'in Haberine Sansür Geldi

Cumhuriyet'in Haberine Sansür Geldi
HABER KALDIRILDICumhuriyet’in MİT TIR’ları görüntülerine sansür geldi, haber yayından kaldırıldı.Suriye’deki ‘muhalif‘ gruplara silah ve mühimmat taşıdığı gerekçesiyle durdurulan MİT TIR’larında yer alan sliahlarla...

HABER KALDIRILDI

Cumhuriyet’in MİT TIR’ları görüntülerine sansür geldi, haber yayından kaldırıldı.

Suriye’deki ‘muhalif‘ gruplara silah ve mühimmat taşıdığı gerekçesiyle durdurulan MİT TIR’larında yer alan sliahlarla ilgili görüntüleri yayınlayan Cumhuriyet gazetesi, verilen yayın yasağı nedeniyle haberi internet sitesinden kaldırmak zorunda kaldı.

MİT TIR’larının Adana ve Hatay’da durdurulmasıyla ilgili soruşturmayı da yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteye 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu çerçevesinde ‘terör‘ soruşturma başlatmıştı.

Soruşturmayı başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan, bununla da kalmayarak Nöbetçi İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurdu ve söz konusu haberle ilgili içerik, görüntü ve fotoğrafların yayınlanmasının engellenmesini istedi.

Talebi değerlendiren hakimlik, internet sitelerindeki söz konusu yayınların içeriklerinin engellenmesine karar verdi. Bunun üzerine Cumhuriyet gazetesi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı talebiyle söz konusu haberi, kararın tebliğ edilmesinden sonra dört saat sonra kaldırmak zorunda kaldı.

Haberin linkine tıklandığında “Web sayfası görüntülenemiyor” mesajı görüldü.