Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 'Ermeni soykırımı' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 'Ermeni soykırımı' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde, Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı'na katıldı. 1915 olaylarına yönelik bir mesaj yayınlayan Erdoğan, ''İftiraya arka çıkanlara karşı hakikati savunmayı sürdüreceğiz'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.
Çankaya Köşkü'nde basına kapalı yapılan toplantı, 1 saat 20 dakika sürdü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, toplantıya ilişkin yazılı açıklama yayınladı. Buna göre, toplantıda Kurul üyeleri, "yeni Anayasa", "anti-demokratik girişimler" ve "Sözde Ermeni soykırımı iftirası" " konuları gündeme geldi. 
 

1915 Olayları 

1915 olayları ile ilgili atılacak adımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurul üyeleri, ayrıca Yunanistan'ın, Kıbrıs, Doğu Akdeniz ve Ege konularında tutumu ile Batı Trakya'daki Türk azınlığı da ele aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "'Sözde Ermeni soykırımı' yalanına ve siyasi hesaplarla bu iftiraya arka çıkanlara karşı hakikatleri savunmaya devam edeceklerini" belirtti. 

Yeni Anayasa 

Erdoğan ayrıca, "Cumhuriyetin 100. yılını, darbe anayasasıyla değil, milletin kararıyla yeni ve sivil bir Anayasa ile karşılamak istediklerini" söyleyerek, Türkiye'nin ihtiyaçlarına, milletin beklentilerine uygun yeni Anayasa yapımı için var güçleriyle çalışacaklarını vurguladı.
 

AA

 

Etiketler :