Cumhurbaşkanı Erdoğan cenaze töreninde açıkladı: Yıkılan binalar için TOKİ çalışma yürütecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan cenaze töreninde açıkladı: Yıkılan binalar için TOKİ çalışma yürütecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan depremde hayatını kaybeden anne Ayşe Civelek ve dokuz yaşındaki oğlu Muhammed Salih Civelek'in cenaze törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağı Elazığ’a indi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan depremin yaralarını sarmaya çalışan Elazığ’da incelemelerde bulunuyor. Erdoğan’a bu ziyaretinde TBMM Başkanı Mustafa Şentop da eşlik ediyor.

Ayşe Civelek ve dokuz yaşındaki oğlu Muhammed Salih Civelek’in cenazesinde konuşan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Saygı değer kardeşlerim. Az önce gerek Ayşegül Hanım kardeşimiz ve onun yavrusu Muhammed Salih'in cezane namazını birlikte eda etmiş bulunuyoruz. Rabbim mekanlarını cennet eylesin. Cennetinde bizleri buluştursun. Bu tür afetler bizler için büyük bir imtihan böyle bir imtihanı milletçe biz hep sabırla… Biz Van Depremi'ni, Simav'ı Düzce'yi yaşadık, Sakarya'yı yaşadık.

Ama bu millet bütün bu depremlerde sabırla bunları aşmasını bildi başardı. Ve şimdi yine bir imtihandayız. Elaziz mağlum, Erzincan'la komşu ve Erzincan'da da ne tür depremler yaşadığımızı biliyorsunuz.

Biz millet olarak devlet olarak elimizden geleni yapıyoruz yapacağız. Tabii ki bu enkazları kaldırarak bir diğer taraftan da gerek köylerde gerek mahallelerde süratle TOKİ olarak adımlarımızı atıp yapılması gerekenleri yapacak. Açta açıkta insan bırakmayacağız. Hiç dedikodulara kulak asmayın. Kimsenin olumsuz propagandalarına kulak asmayın. 

İHA-SOZCU

Etiketler :