Çorum'da bir garip emniyet açıklaması

Çorum Valiliği'nin basın toplantısında Çorum İl Emniyet Müdürü Pehlivan, yabancı uyruklu zincirli saldırganların yurt dışına kaçtığını açıkladı. İl Emniyet Müdürlüğü de saldırganlar hakkında yurt dışı yasağı çıkarıldığını söyledi.

Çorum Valisi Zülkif Dağlı, dün (12 Ağustos) basın toplantısı düzenleyip kentteki asayiş ile ilgili bilgi verdi.

Dağlı'nın konuşmasının ardından bir basın mensubu 5 Haziran'da yabancı uyruklu şahısların bir okul müdürünü zincirle darbettiğini hatırlattı.

Şahısların nerede olduğu sorusunu Vali Dağlı, hemen yanındaki Çorum İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan'a yöneltti.

"BİR DAHA DA GİRMELERİ MÜMKÜN DEĞİL"

Pelivan'ın "Şahıslar kaçak yollardan yurt dışına çıktılar" sözlerinin ardından Vali Dağlı, basın mensubuna, "Yurt dışına çıktılar bir daha da girmeleri mümkün değil" sözleri ile basın mensubuna yanıt verdi.

Vali ve emniyet müdürünün açıklamaları sosyla medyada tepki çekti. Özellikle Vali Dağlı'nın 'Bir daha da girmeleri mümkün değil' sözleri tiye alındı.

Şahısların kaçak olduğunun ortaya çıkması ve tepki çeken bilgilendirmenin ardından Çorum İl Emniyet Müdürlüğü kafaları karıştıran bir açıklama yaptı.

İl Emniyet Müdürü Pehlivan'ın şahısların kaçak olarak yurt dışına çıktığını bizzat açıklanmasına karşın İl Emniyet Müdürlüğü o açıklamadan saatler sonra şu paylaşımı yaptı:

"HAKLARINDA YURT DIŞI YASAĞI ÇIKARTILDI"

"İlimiz Çorum Merkez Başöğretmen Anadolu İmam Hatip Ortaokulunda 5 Haziran 2024 tarihinde meydana gelen olayla ilgili olarak bugün yerel ve ulusal basında yer alan haberler hakkında açıklama gereği hasıl olmuştur.

Olaya karıştığı anlaşılan yabancı uyruklu göçmenlerin kimlikleri tespit edilerek haklarında yurt dışı yasağı ve yakalama kararı çıkarılmıştır. Olaya ilişkin soruşturma titizlikle devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyrulur. 12.02.2024"

screenshot-2024-08-13-at-16-24-07-2-corum-emniyet-mudurlugu-corumemniyet-x.png