Çorlu'daki tren faciası davasında yeni bilirkişi raporu talebi reddedildi

Çorlu'daki tren faciası davasında yeni bilirkişi raporu talebi reddedildi
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin öldüğü, 328 kişinin yaralandığı tren kazasıyla ilgili açılan davanın 8'inci duruşması görüldü.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca kazanın meydana gelmesinde kusurlu bulunan TCDD 1'inci Bölge Müdürlüğü Halkalı 14'üncü Demiryolu Bakım Müdürlüğü'nde Demiryolu Bakım Müdürü olarak görev yapan Turgut Kurt, Çerkezköy Yol Bakım Şefliği'nde Yol Bakım ve Onarım Şefi olan Özkan Polat, Yol Bakım Şefliği'nde Hat Bakım ve Onarım Memuru Celaleddin Çabuk ile TCDD bünyesinde çalışan ve mayıs ayındaki yıllık umumi muayene raporunda imzası bulunan Köprüler Şefi Çetin Yıldırım hakkında 'taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olmak suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Çorlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Davanın 8'inci duruşmasının görülmesine mahkeme salonuna dönüştürülen Çorlu Halk Eğitim Merkezi'nde başlandı. Kazada yaralananlar ve yakınlarını kaybedenler, Bulvar Yolu üzerinde toplanıp, ellerinde ölenlerin fotoğrafları ile yürüyerek salon önüne geldi. Kazada kızı Bihter Bilgin, kız kardeşleri Emel Duman ve Derya Kurtuluş'u kaybeden Zehra Bilgin, duruşma öncesinde yaptığı açıklamada, kendilerine destek olanlara teşekkür ederek, "3 yıldır adalet arıyoruz" dedi. Duruşmaya katılmak üzere salona girenlere HES kodu sorgulaması yapılıp, sosyal mesafe kuralları uygulandı. Duruşmaya, başka bir yere tayini çıkması nedeniyle Turgut Kurt katılmazken, diğer sanıklar salonda hazır bulundu.

Yeni bilirkişi raporu talebi reddedildi

Tren kazası davasının duruşmasında, ölenlerin yakınları söz alarak konuştu. Zeliha Bilgin, kızı Bihter'in, yaşasa bugün okulda olacağını belirterek, "Bugün kızımın okula gitmesi gereken yollarda ben adalet arıyorum" dedi. Oğlu Oğuz Arda Sel ile eşi Hakan Sel'i kaybeden Mısra Öz ise mahkeme heyetine, "Tatiliniz nasıl geçti? Burada nasılsınız, iyi misiniz? Bizim için iyi bir tatil süreci değildi. Siz de bir anneden doğdunuz. Biz de evlatlarımızın acısını halen yaşıyoruz. 8'inci duruşma olmasına rağmen halen adalet sağlanamadı. Adalet istiyoruz" diye konuştu. Mahkeme heyetinin verdiği 1 saatlik aradan sonra duruşmada, savunma avukatlarının olay yerinde yeni inceleme ve yeni bilirkişi raporu talebi reddedildi. Mahkeme heyeti, Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na kazada fail ya da failler için yürütülen soruşturmaların sonucunun sorulmasına karar verip, duruşmayı 25 Ocak 2022'ye erteledi.