Çoklu baro görüşmeleri devam ediyor: Avukatlar Meclis önüne geçiyor

Çoklu baro görüşmeleri devam ediyor: Avukatlar Meclis önüne geçiyor
TBMM Adalet Komisyonunda çoklu baro teklifinin görüşmeleri sürüyor. Dün kabul edilen 5 maddenin ardından kalan 23 maddenin görüşmeleri saat 14.00'te başlayacak. Avukatlar ise Meclis önüne geçme hazırlığında.

halktv.com.tr Haber Merkezi

Tartışmalı çoklu baro teklifi Adalet Komisyonunda görüşülmeye devam ediyor. Dün son iki maddesi yürürlük maddesi olan teklifin 5’i kabul edilmişti.

Meclis önünde olacaklar

Baro başkanlarının bekleyişi devam ediyor. Ankara Adliyesi önündeki eylemlerini sonlandıran avukatlar, dün yaşananların ardından polis müdahalesiyle ilgili toplu suç duyurusunda bulundu. Komisyondaki görüşmelere dün gece ara verilmesinin ardından nöbetlerini sonlandıran avukatlar, bugün saat 14.00’te Adalet Komisyonunda görüşmelerin yeniden başlamasıyla Meclis’in Çankaya Kapısı önünde olacaklar.

Olağanüstü bir durum

Halk TV Meclis Muhabiri Fatih Ertürk, normalde cuma, cumartesi ve pazar günleri komisyon toplantılarının olmadığını belirterek, “Genelde Meclis’in çalıştığı günler olan salı, çarşamba ve perşembe günleri komisyon toplantıları yapılır. Ancak bu olağanüstü bir durum” ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarına izin verilmiyor

Basın mensupları dün komisyon toplantısından çıkarılmıştı. Meclis’in Çankaya Kapısı önünde ise Artı TV Ankara Temsilcisi Sibel Hürtaş gözaltına alınmıştı. Komisyonda Anadolu Ajansı ve TRT dışında kimsenin bulunmasına izin verilmiyor. Komisyon toplantısında bulunan CHP’li vekiller Sezgin Tanrıkulu ve Ali Şeker ise Periscope üzerinden canlı yayın yapıyor.

Bugün 14.00’te başlayacak komisyon toplantısında kalan 23 madde görüşülecek.

 

Etiketler :