"Alevler termik santralin dibine kadar geldi"

Milas Çökertme'de iki gündür süren ve kontrol altına alınamayan yangından dolayı bölge halkı tahliye edildi. Alevler termik santrale doğru ilerliyor. Milas Belediye Başkanı: "Durum çok ciddi. Termik santralin dibine geldi alevler. Varsa imkan derhal gece görüşü olan uçak ya da helikopter bölgeye yönlendirilsin…" dedi.

Hazar Dost

Muğla'ın Milas ilçesinde iki gün önce öğle saatlerinde başlayan orman yangını etkisini sürdürüyor. Hanay Sitesi’nin çevresini komple saran yangından dolayı, bölge tamamen boşaltıldı. Yola ulaşan yangın nedeniyle yol ulaşıma kapatıldı. Yerel halkla birlikte bölgede görev yapan basın mensupları da Sahil Güvenlik tarafından tahliye edildi.

Çökertme’de yangın, Hanay Sitesi’nin çevresini komple sardı ve yola kadar indi. 

Yolun kapanmasıyla beraber halktv.com.tr muhabiri Hazar Dost, Medyascope muhabiri Fırat Fıstık ve kameramanı Sedat Elbasan, Sahil Güvenlik tarafından tahliye edildi.

santral.jpg

Yangın santralden görünmeye başladı!

Yangın termik santral tarafında gözükmeye başladı.  Santralin içinde yığınlar halinde  ekipler giriyor.

Gazetecileri engellediler

Öte yandan santral önünde çekim yapmak isteyen gazetecilere güvenlik zorluk çıkardı. Santral önünden son durumu anlatan muhabirleri engelleyerek, isimlerini almakla tehdit eden güvenlik görevlileri, gazetecilere zor anlar yaşattı. 

g-gorevli.jpg

“Termik santralin dibine geldi alevler”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat saat 21.00 itibarıyla alevler ile termik santral arasında kalan mesafeyi gözler önüne serdi.

“Durum çok ciddi. Termik santralin dibine geldi alevler” diyen Tokat, “Varsa imkan derhal gece görüşü olan uçak ya da helikopter bölgeye yönlendirilsin” çağrısında bulundu.


Termik santralin çevresine hendek kazıldı

Milas yangınında alevler, Kemerköy Termik Santrali’nin 1 kilometre yakınına kadar yaklaştı. Yetkililer üst düzey tedbirler alındığını, santralin çevresinde hendekler kazıldığını belirtti. Ekipler ve santral görevlileri bölgeyi alevlerden korumak için mücadelesini sürdürüyor.

Öte yandan, termik santralin patlama riskinin söz konusu olmadığını ifade eden santral yetkilileri, "Bu konudaki endişeler yersiz. Santral ile ilgili çevreye zarar verecek bir durum söz konusu değil" açıklamasını yaptı.