Çöken Binanın Kusursuz Olduğunu Savundu!

Küçükçekmece'de 3 katlı binanın çökmesi sonucu 8 kişi yaralandı, 1 kişi yaşamını yitirdi. Tutuklanan bna sahibinin hakimlikteki ifadesi ortaya çıktı. Hacı Murat Gençtürk, ifadesinde olayda bir kusurunun olmadığını, kaçak kat kat çıkılmadığını savundu.

İstanbul Küçükçekmece'de Kartaltepe Mahallesi'nde bulunan 3 katlı bina 2 Haziran saat 08.40 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda AFAD, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Çöken binanın altından 1'i çocuk toplam 8 kişi yaralı olarak çıkarıldı.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Yaralı olarak enkazdan çıkarılanlar ilk müdahalenin ardından hastaneye sevk edildi. Türkmenistan vatandaşı olduğu öğrenilen bir kişi hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

0x0-son-dakika-istanbul-kucukcekmecede-3-katli-bina-coktu-enkazda-altinda-kalanlar-var-2-kisi-sag-cikarildi-1717310480659.webp

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

4 şüpheliden biri olan Hacı Murat ifadesinde, binanın babasından miras olarak kaldığını, kardeşinin binada bulunan haklarını 2022 yılında satın aldığını söyledi.

Binada herhangi bir çatlak veya sıkıntı olmadığını iddia eden Gençtürk etrafına büyük inşaat yapıldığı için yapının yanında bulunan kaldırımdan çok fazla hafriyat kamyonu geçtiğini ifade etti.

"KAÇAK KAT ÇIKILMADI"

Şüpheli, binada yaşayan kimsenin kendisinden şikayetçi olmadığını savunarak, "Ben geçen sene meydana gelen depremden sonra devletin 'Yarısı Bizden' kampanyasına başvurdum. Ancak binanın sağlamlığıyla ilgili rapor almadım. Kiracılara da kendilerine yer bulmalarını söyledim. Müteahhit bulacağım zaman da bu olay meydana geldi." dedi.

Şüpheli, binanın babasının yaptığı gibi durduğunu, ekleme olmadığını öne sürerek, yaşanan olayda bir kusur olmadığını ve babasının daha önce yaptığı binaların hala ayakta durduğunu iddia etti.

KAÇAK KAT ÇIKILDIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ruhsatlı binanın üzerine kaçak bina yapıldığını belirterek “Bina, 1988 ruhsatlı. Altında iş yeri olan, üstünde konut olarak kullanılan bir bina. Tabi ne yazık ki, 2 kata yakın diyebileceğimiz, böyle 1,5 kat gibi bir kaçak bina yapılmış ruhsatlı yapının üzerine. Belediyenin kayıtlarında, Küçükçekmece Belediye Başkanımızla da istişaresini yaptık, herhangi bir şikayet, ihbar vesaire yok. Ama ne yazık ki kaçak bina yükü de olan bir yapı. 1988 yılı olunca da o günün inşaat tekniğiyle ilgili zaten artık bütün kamuoyu, ne kadar sıkıntılı yapıların yapıldığına dair yeterince bilgi sahibi. Ama orada da zaten kolon veya kiriş yapısını gördüğünüzde 80’li, 70’li yılların binalarının birçoğunda, ne kadar niteliksiz bir işçilik ve malzeme kullanıldığı da ortaya çıkıyor. Ne yazık ki bina, kendiliğinden sabah 08.40 sıralarında yıkılıyor ve 9 insanımız burada göçük altında kalıyor. Birini ne yazık ki kaybettik. 8 vatandaşımızın 2’si ağır yaralı. Ama diğerleri, daha az yaralanmayla kurtulmuş durumda." açıklamasını yapmıştı.