Çok Kuvvetli Yağış Uyarısı!

Çok Kuvvetli Yağış Uyarısı!
Hava sıcaklığı, iç kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey, iç ve batı...

Hava sıcaklığı, iç kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey, iç ve batı kesimlerinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Kütahya, Niğde, Nevşehir, Kayseri, Kırıkkale, Yozgat, Çorum, Amasya, Tokat, Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, iç kesimlerde 2 ilâ 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar ise kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey yönlerden, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın kuzeyi, Kuzey Ege kıyıları ve Çanakkale çevreleri ile öğle saatlerinde Kahramanmaraş ve Malatya çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

YEREL KUVVETLİ VE ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Kütahya, Niğde, Nevşehir, Kayseri, Kırıkkale, Yozgat, Çorum, Amasya, Tokat, Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu ile Balıkesir çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kütahya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz, Adana, Mersin ve Osmaniye çevreleri ile Hatay’ın kıyı kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin kuzeybatısı ile Niğde, Kayseri, Nevşehir, Kırıkkale ve Yozgat çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Çorum, akşam saatlerinde Amasya, Tokat, gece saatlerinde Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Kars ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(26)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.(21)

İZMİR: Parçalı yer yer çok bulutlu, ilk saatlerde sağanak yağışlı. (27)

ADANA: Parçalı, kuzey kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (30)

ANTALYA: Parçalı yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (26)

SAMSUN: Parçalı yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (23)

ERZURUM: Parçalı yer yer çok bulutlu.(25)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu. (35)