29 kişinin can verdiği mekanın sahibi olan Şekergümüş’ün baldızı öğretmen çıktı

29 kişinin can verdiği mekanın sahibi olan Şekergümüş’ün baldızı öğretmen çıktı
Tadilat esnasında çıkan yangın sonrası yaşamını yitiren 29 kişiye ilişkin soruşturmada dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Facianın yaşandığı Masquerade Club’ın asıl sahibi Şazi Şekergümüş. Ancak, mekanın bağlı olduğu şirketin kağıt üzerinde görünen iki ortağından biri ise Fatma Dörtgül. Aynı zamanda Şekergümüş’ün baldızı olan Dörtgül’ün öğretmen olarak görev yaptığı anlaşıldı.

Beşiktaş’ta bulunan yangın faciası ile ilgili gözaltına alınan 9 kişiden 8’i tutuklandı. Adli kontrol şartı ile serbest kalan Fatma Dörtgül (43) ile ilgili ortaya çıkan bilgiler ise dikkat çekici.

Fatma Dörtgül, facianın yaşandığı mekanın bağlı olduğu 1 milyon TL sermayeli Three Brothers Turizm Organizasyon Menajerlik AŞ’nin yüzde 50 ortağı. Şirketin kalan hissesi ise, muhasebeci Mehmet Menduh Ceylan adına kayıtlı.

ŞİRKETİ BALDIZI ADINA KURMUŞ


Fatma Dörtgül, hakimlik sorgusunda, şirketin asıl sahibi olan Şehzade Şekergümüş’ün baldızı olduğunu kaydetti. Dörtgül, şirketin faaliyet ile bir ilgisinin olmadığını şirketin de kağıt üzerinde sahibi olduğunu ifade etti.

AYNI ZAMANDA KAMUDA ÖĞRETMEN


Dörgül’ün sorgusunda dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Dörtgül, hali hazırda kamuda öğretmen olarak görev yapıyor. Şişli Hamza Saruhan Mesleki Eğitim Merkezi’nde görev yapan Dörtgül, Halktv.com.tr’nin konuya ilişkin sorularını ise yanıtsız bıraktı.

ŞEKERGÜMÜŞ DE TUTUKLANDI


Öte yandan soruşturma kapsamında işyerininin mobilya işlerini yapan Çağatay Altunel, mekanın yöneticisi İsmet Şen, metal işlerini yapan Kahraman Erdem, Mehmet Menduh Ceylan, Sibel Çelik, Dursun Çelik, teknik servis görevlisi İbrahim Bildirici ile mekanın asıl sahibi Şehzade Şekergümüş hakkında tutuklama kararı verildi.

Şekergümüş’ün avukatı, müvekkili iflas ettiği işin şirketi başka isimler üzerine kurduğunu kaydetti.