Çocuk Taciziyle Suçlanıyordu, “Sosyete Hasan” Salıverildi

Çocuk Taciziyle Suçlanıyordu, “Sosyete Hasan”  Salıverildi
Zonguldak’ta kadın kuaförü Hasan Ergin, yanında çalışan stajyer kız çocuğuna yönelik cinsel istismar iddiasıyla tutuklu yargılanıyordu. Davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.

Hasan Ergin; Zonguldak’ta, ocak ayında yanında çıraklık eğitimi gören 15 yaşındaki Ö.T.’ye yönelik cinsel taciz suçlamasıyla tutuklu yargılanmaya başladı. “Sosyete Hasan” olarak tanınan 46 yaşındaki kadın kuaförü Ergin, “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “çocuğa karşı cinsel taciz” iddiasıyla ilk duruşmasına çıktı. Tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartı ile tahliye oldu.

"HARÇLIK ALAMAYINCA İFTİRA ATTI"

Ergin, ifadesinde; "Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Mağdurun belirttiği hiçbir şey yaşanmamıştır. Diğer stajyerlere harçlık verdiğimiz gibi mağdura da harçlık verdik. Mağdur parasız kaldıkça bizden harçlık alamadığında iş yerinde huzursuzluk çıkarmaya başladı. Tartışma çıkarttı. Sonrasında kişiyle konuştuk, bu şekilde yapmaya devam ederse işini sonlandıracağız dedik. 23 yıldır kendi iş yerimi işletiyorum. Çok sayıda stajyer çalıştırdım. Ayrıca bayan personellerle birlikte çalışıyorum. Bu zamana kadar böyle bir olay olmamıştır. Üzerimize atılan tamamen iftarıdır.” dedi.

Bugün çıkarıldığı ilk mahkemece tahliye edilen Ergin’in bir sonraki duruşması, kasım ayında görülecek.