CNN Türk, Halk TV'den aldı haberi

İYİ Partili Paçacı'nın istifası CNN Türk ekranlarında tartışılırken ekrana Halk TV'de İpek Özbey'in moderatörlüğündeki Sansürsüz programı yansıtıldı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin "Şöyle bir şey var: Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz, 'dürüst değil mi?' diye soruyoruz, 'dürüst' diyorlar. 'Devlet tecrübesi yok mu?' diyoruz 'var' diyorlar. 'E o zaman?' 'Ama olmaz…' Sokaktaki bu itirazı İyi Parti olarak görmezden gelemeyiz Nagehan Hanım. Bu itiraz var" sözleri gündem olmuştu.

Altılı Masa'nın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ev sahipliğinde 11'inci toplantısının olduğu gün Paçacı'nın istifa haberi geldi. Tepkilere neden olan açıklamalar sonrası Paçacı istifasını şu sözlerle duyurmuştu:

"Ülkemizin ve milletimizin umudu olan Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adaylık sürecine dair, bir gazeteciye verdiğim demecin, maksadı aşan yorumlara neden olduğunu görüyorum. Demokrasimize nefes aldıracak bir süreçte büyük emek harcayan, Sayın Genel Başkanımızı ve partimizi, aynı zamanda, Altılı Masayı oluşturan Sayın Genel Başkanların iradelerini koruyup kollamak amacıyla; İYİ Parti’deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevimden istifa ediyorum."

Paçacı'nın istifasının Akşener tarafından istendiği belirtildi. İYİ Parti'deki Paçacı istifası gündeme otururken haber kanallarının ana konularından biri haline geldi. CNN Türk, Hande Fırat'ın moderatörlüğünü yaptığı Gece Görüşü programında Paçacı'nın istifasını tartıştı. CNN Türk, bu sırada Halk TV'de İpek Özbey moderatörlüğündeki Sansürsüz programının yayınını ekrana yansıttı. CNN Türk yayınında İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray'ın katıldığı programın üzerinden Paçacı'nın istifasına ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :