Çırağan Sarayı'nda yangın: Kontrol altına alındı

Çırağan Sarayı'nda yangın çıktı. Yangına müdahale için çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Bir kişi ambulansla hastaneye sevk edildi. Ekiplerin çalışmaları sebebiyle cadde trafiğe kapatıldı. Yangın kontrol altına alındı.

Beşiktaş Yıldız Mahallesi Çırağan Caddesi Çırağan Sarayı içerisindeki 5 katlı Çırağan oteli bölümünde yangın çıktı. Yangın çıkan katın bir üstünde işçilerin kaldığı öğrenildi. Yangına Beyoğlu, İstinye, Şişli, Beşiktaş ekipleri müdahale etti.

aa-20221209-29686729-29686727-ciragan-sarayinin-otel-bolumunde-yangin-cikti.jpg

whatsapp-image-2022-12-09-at-14-24-09.jpeg

Otelde konaklayanlar tahliye edilirken, dumandan etkilenen bir kişi sağlık ekiplerince ambulansta yapılan müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Yangının ardından otelde konaklayanların bir kısmı valizleriyle bölgeden uzaklaştı.

whatsapp-image-2022-12-09-at-14-24-12.jpeg

Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı yangın, ekiplerin müdahaleleri sonucu kontrol altına alındı.

Çırağan Caddesi de itfaiye ekiplerinin çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatıldı. Yangında soğutma çalışmasının başlatılmasının ardından yol, çift yönlü olarak yeniden trafiğe açıldı.

İBB'den açıklama

İBB'den yapılan açıklamada, saat 11:01’de yapılan ihbarın ardından ekiplerin saat 11:06’da olay yerine ulaştığı bildirildi. Yangına müdahale için Beşiktaş, Beyoğlu, Şişli ve İstinye itfaiyelerinden takımlar sevk edildiği kaydedilen açıklamaya göre, toplam 20 araç ve 65 personelle yangına müdahale edildi.

Çırağan Caddesi'ndeki Çırağan Palace Kempinski İstanbul'un 4. katındaki yangının çıkış nedeni ile ilgili olarak henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan, çıkan yangında dumandan etkilenen bir kişinin hastaneye kaldırıldığı ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Beşiktaş Kaymakamı Bakan'ın açıklaması

Olay yerinde incelemelerde bulunan Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, otelin tadilat yapılan bölümünde saat 10.55 sıralarında çıkan yangına itfaiye ekiplerinin yanı sıra otel çalışanlarının da müdahale ettiğini söyledi.

Yangının tadilat yapılan üçüncü katta çıktığını belirten Bakan, "Yangının sebebi konusunda itfaiye raporu çıkacak. An itibarıyla önemli olan hiçbir şekilde can kaybı olmaması. İstanbul'umuzun göz bebeğinde, Boğaz'ın en nadide noktalarında, en kıymetli alanlarımızdan bir tanesi. İnşallah en kısa zamanda toparlanacak. Bizler hepimiz buradayız. 3 vatandaşımız, 3 işçimiz, çalışan emekçimiz etkilendi. Onlardan ikisi kendi imkanları, gayretleriyle buradan ayrıldılar. Birine ambulansta gerekli oksijen takviyesi yapılıyor. Herhangi hayati tehlikesi yok. Şu anda yangın kontrol altına alındı" ifadelerini kullandı.

aa-20221209-29686130-29686122-ciragan-sarayi-otel-bolumunde-yangin-cikti.jpg

Etiketler :