Cinayet Davasına İyi Hal İndirimi

Cinayet Davasına İyi Hal İndirimi
Husumetli oldukları aileyle çıkan kavgada Hüseyin Yurdusever’i tabancayla vurarak öldüren Hüseyin Tekeli ve oğlu Süleyman Tekeli, tutuklu yargılandıkları davada müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme, ‘haksız tahrik’ ve ‘iyi hal’ indirimi uygulayıp cezayı 10’ar yıla düşürdü.

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesi Şeker Mahallesi'ndeki Kazım Taşkent Şeker Fabrikası'nın arka girişinde, geçen yıl 4 Ekim'de aralarında husumet olduğu belirtilen iki ailenin bireyleri arasında çıkan tartışma, silahlı çatışmaya dönüştü.

Hüseyin Tekeli, oğlu Süleyman Tekeli ve diğer gruptan Hüseyin Yurdusever silahla yaralandı. Eskişehir Şehir Hastanesi'ne giden Hüseyin Tekeli ve oğlu Süleyman Tekeli tedavi altına alınırken, Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Hüseyin Yurdusever olaydan bir gün sonra hayatını kaybetti.

79009.jpg

KENDİLERİNİ SAVUNMAK İÇİN VURMUŞLAR

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca baba ve oğul hakkında Eskişehir 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı. Davanın bugünkü karar duruşmasında Hüseyin Tekeli ve oğlu Süleyman Tekeli, son savunmalarını yaptı. Hüseyin Tekeli, kendisini ve oğlunu koruma amacıyla hareket ettiğini belirterek, olay sırasında kendisine ve oğluna ateş edildiğini, bu nedenle karşılık verdiğini söyledi. Süleyman Tekeli ise babasının vurulduğunu görünce kendisini savunmak için ateş ettiğini ifade etti.

79009-1.jpg

İYİ HAL İNDİRİMİ YAPILDI

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Hüseyin Tekeli ile oğlu Süleyman Tekeli hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına karar verdi. Ancak mahkeme, sanıklar hakkında ‘haksız tahrik’ ve ‘iyi hal’ indirimi uygulayarak cezayı 10'ar yıla düşürdü. Ayrıca sanıklara ‘ruhsatsız silah bulundurma’ suçundan da 1’er yıl 3’er ay hapis cezası verildi.

79009-2.jpg

Kaynak:DHA