Cihantimur'un Parası Geçmedi! 2 Milyonluk Kefalet İstediğine Ret

İstanbul'da Oğuz Murat Aci'yi hakimiyetindeki araçla katledip annesi Eylem Tok'la ABD'ye kaçan 17 yaşındaki Timur Cihantimur'un 2 milyon dolarlık kefaletle serbest kalma isteği reddedildi.

İstanbul Kemerburgaz'da yol kenarında ATV aracını tamir etmeye çalışan Oğuz Murat Aci'yi katledip ABD'ye kaçan Timur Cihantimur hakkındaki ilginç gelişmeler bir bir devam ediyor.

Annesi Eylem Tok'la ABD'ye kaçan 17 yaşında Timur Cihantimur, Türkiye'nin talebi üzerine tutuklandı.

2 MİLYON DOLARLIK KEFALET İSTEĞİNE RET

İade yargılanması devam eden Cihantimur'un 2 milyon dolarlık kefaletle tutuksuz yargılanma istediği mahkemece reddedildi.

Mahkeme Cihantimur'un kaçma şüphesinin devam ettiği, cinayeti işledikten birkaç saat sonra ABD'ye kaçtığı vurgulandı.

Massachusetts Eyaleti Boston Bölge Mahkemesi’nde 47 sayfalık gerekçeli karar açıklayan ABD'li hakim Cihantimur'un başka bir yere nakledilme başvurusunu kabul etti.

KAÇIŞIN TEK SORUMLUSUNUN EYLEM YOK OLDUĞUNA İKNA DEĞİL

ABD'li Yargıç, kararındaCihantimur'u kaçıran tek kişinin Eylem Tok olduğuna ikna olmadıklarını vurguladı. Hakim kararında şunları ifade etti:

“Cihantimur kazadan birkaç saat sonra Türkiye'den kaçmıştır ve dolayısıyla serbest bırakılması halinde kaçma riski taşıdığı oldukça açıktır. Mahkeme, sanıkların Türkiye'den kaçışının tek azmettiricisinin Tok olduğuna ikna olmamıştır. Aksine, hayatının sona erdiğini birkaç kez ifade eden Cihantimur, kaza sonrasında ülkeden kaçışta aktif olarak yer almıştır’’

Cihantimur'un başvurusunda Amesbury kentinde yaşayan teyzesinin yanında ev hapsinde tutulmak istediği ve pasaportuna el konulabileceği ayrıca mahkemenin uygun göreceği her koşulda ikamet etmeye hazır olduğunu kaydetti.

BABA KESENİN AĞZINI AÇTI AMA İŞE YARAMADI

VOA Türkçe'den Can Kamiloğlu'nun haberine göre; güvencelere gerekçe olarak da Ünlü Estetik Cerrah Bülent Cihantimur'un Türkiye'de 2 milyon dolardan fazla değerindeki evi gerekçe gösterildi. Baba Cihantimur ayrıca 200 bin dolar ya da daha fazla güvence ödemeye razı olduğuna dair imzalı belge de sundu.