CHP'ye 'Mehmet Emin' Kumpasında Gelişme

CHP'ye 'Mehmet Emin' Kumpasında Gelişme
Konya'da CHP'lilere yönelik kumpas devam ediyor.16 yaşındaki Mehmet Emin Altunses'i 'azmettirdiği' ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla CHP Konya Milletvekili adayı Deniz İndibi Çelik, CHP Konya...

Konya'da CHP'lilere yönelik kumpas devam ediyor.

16 yaşındaki Mehmet Emin Altunses'i 'azmettirdiği' ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla CHP Konya Milletvekili adayı Deniz İndibi Çelik, CHP Konya Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik hakkında iddianame hazırlandı.

Meram Endüstri Meslek Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Mehmet Emin Altunses, 23 Aralık 2014 tarihinde katıldığı, Menemen'de 84 yıl önce gericiler tarafından katledilen devrim şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ı anma törenindeki basın açıklamasında, iddiaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren sözler sarf etti. Mehmet Emin Altunses'in açıklaması, İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi polisleri tarafından kamerayla kaydedildi ve tutanak tutuldu. Bunları inceleyen Cumhuriyet Başsavcılığı Mehmet Emin Altunses hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan soruşturma başlattı.

24 Aralık 2014 Çarşamba günü saat 11.00'de Meram Endüstri Meslek Lisesi'ne gelen polisler, anma etkinliğindeki konuşmasından dolayı Mehmet Emin'i sınıfında gözaltına aldı. Mehmet Emin Altunses sevk edildiği 1'inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla tutuklandı. Avukatı Barış İspir de aralarında İstanbul'dan gelenlerin de bulunduğu yaklaşık 100 avukatın imzasıyla bir üst mahkeme olan 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuklamaya itiraz etti. İtirazın kabulüyle, iki gün cezaevinde kalan Mehmet Emin, 26 Aralık 2104 sabahı tahliye edildi. Tahliye edildiği gün Adalet Bakanlığı, liseli gencin yargılanması için izin verdi. Bunun üzerine soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcılığı iddianame hazırladı. Mehmet Emin Altunses 6 Mart ve 3 Nisan tarihlerinde hakim karşısına çıktı.

CHP'Lİ KADIN ADAYA VE GENÇLİK KOLLARI BAŞKANINA ERDOĞAN'A HAKARET VE AZMETTİRME İDDİASI

16 yaşındaki Mehmet Emin Altunses ile ilgili davada yeni bir gelişme yaşandı. Anma etkinliğine katılan CHP Konya Kadın Kolları eski Başkanı ve CHP Konya Milletvekili adayı Deniz İndibi Çelik ve CHP Konya Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik hakkında, 16 yaşındaki liseli Mehmet Emin Altunses'i azmettirdiği iddiası ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla iddianame hazırlandı.

CHP Konya Milletvekili Adayı Deniz İndibi Çelik, haklarında iddianame hazırlanması hakkında www.gercekgundem.com 'a şu açıklamayı yaptı:

"Bu korku imparatorluğu yaratmaktan başka bir sey değildir. Halka 'biz milletvekili adayına dahi bunu yapıyorsak, sizlere daha beterini yaparız' diyerek halkı korkutmaya çalışmaktan baska bir sey değildir. Oysa ki unuttukları birşey var ki bizler Musta Kemal'in izinden yürüyen, darağacına giderken dahi 'yaşasın tam bağımsız Türkiye' diyerek idam sehpasını kendi tekmeleyen Denizlerin devrimciliğiyle yetişen kişileriz ve içimizde hiçbir korku barındırmayız. Ayaklar altına aldıkları hukuk birgün kendilerine de lazım olacak. Bundan sonra ki süreci hep birlikte izleyip göreceğiz."