CHP’ye haciz kıskacında yeni hamle! Eşyaları böyle götürdüler

Adana Seyhan Belediye Başkanlığı’na önceki dönemden kalan 5 müteahhit firmaya olan borcunu ödemediği gerekçesiyle icra takibi başlatıldı.

CHP’li Seyhan Belediyesi’ne önceki dönemde 5 müteahhit firmaya olan borcunu ödemediği gerekçesiyle icra takibi başlatıldığı belirtildi. Belediye binasına giden icra memurları Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’in makam odasında bulunan eşyalara haciz yoluyla el koydu.

adananin-seyhan-belediyesine-icra-so-537033-159098.jpg

MAKAM ODASINDAKİ EŞYALAR HACZEDİLDİ

Belediyeye gelen icra memurları, Oya Tekin’in makam odasında bulunan koltuk, masa ve sandalye gibi eşyaları haczederek kamyonete yükledi. Tekin'in konuya ilişkin bir açıklama yapacağı kaydedildi.

haciz.webp

OYA TEKİN'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, 5 müteahhitin alacaklarına yönelik başlattıkları icra takibi sonucunda makam odasında bulunan eşyalara el konulmasına ilişkin bir açıklama yaptı. Seçim döneminde makamının sokaklar olacağını söylediğini anımsatan Tekin, bunu 9 aydır gösterdiklerini ifade etti.

Tekin, haciz işleminin sembolik olduğunu belirterek “Bu alacağı karşılayacak rakam olmaktan çok uzak. Dengelenemez bir miktardır buradaki masa ve sandalye. Şunu belirtmek istiyorum; 1 Nisan itibariyle göreve başladığımızda burada bir seçim bütçesi uygulanmıştı ve mali disiplin bozulmuştu. Bozulan mali disiplin bu şartlar altında biz söz verdiğimiz gibi Seyhanlının refahı ve mutluluğu için hizmet etmeye devam ettik.” ifadelerini kullandı.

adananin-seyhan-belediyesine-icra-so-537034-159098.jpg

"HİZMETİMİZİ YAPMAYA DEVAM ETTİK"

Açıklamasında, hizmet anlayışlarını ve kaynaklarını değiştirmeye çalıştıklarını belirten Tekin, “Kent lokantaları açtık, Seyhan'da bize güvenen iş insanlarının yaptığı bağış ve desteklerle. Çok fazla bağış aldık ve hizmetlerimizi böyle sürdürmeye çalıştık. Yığınlarca rakamlara mal olacak park ve bahçeler ihaleleri yapmadık. Çünkü bütçemiz buna elvermiyordu. Bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında kadınlara iş olanağı sağladık ve farklı bir yöntem geliştirdik, bu hizmetimizi yapmaya devam ettik. Bu şartlar altında çalışırken bugün bir hacizle karşılaştık.” ifadelerini kullandı.

Tekim, yaptığı açıklamanın devamında, “Bizi hiçbir şey yıldıramaz. İlk günkü kararlılıkla hizmetlerimize devam edeceğiz. Seyhanlıyı hiçbir şekilde mağdur etmeyeceğiz. Bu bir başlangıçtır, mücadeleye devam edeceğiz.” ifadelerini kaydederek yarın daha detaylı bir açıklama yapacağını ifade etti.

Kaynak:Demirören Haber Ajansı (DHA)