CHP’li Kayışoğlu'ndan Halk TV'ye destek: TBMM kürsüsünde türkü söyledi

RTÜK, müzisyenlere destek için düzenlenen gecede Hilmi Yarayıcı'nın seslendirdiği 'Cemo' türküsü nedeniyle Halk TV'ye ceza yağdırmasının ardından CHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, TBMM kürsüsüne çıkarak Dadaloğlu'ndan türkü söyledi.

TBMM Genel kurulunda İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan tarafından “Müzik sektöründeki sorunların araştırılması ve sektör çalışanlarının taleplerine kapsayıcı çözümler üretilmesi” amacıyla verdiği grup önerisi üzerine söz alan CHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, RTÜK'ün HalkTV cezasına tepki çekmek için Dadaloğlu'ndan türkü söyledi. 

RTÜK, müzisyenlere destek için düzenlenen gecede, Hilmi Yarayıcı'nın seslendirdiği 'Cemo' türküsü nedeniyle Halk TV'ye 3 idari para, 3 kez de program durdurma cezası vermişti.  Dadaloğlu'nun bir türküsünü söyleyerek tepkisini ortaya koyan CHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu verilen bu cezayı hatırlatarak "30 yıldır söylenen bir türkü var. Cemo. Geçen gün Halk TV'de Görkemli Hatıralar'da okudu diye Hilmi Yarayıcı RTÜK 3 program kapatma cezası verdi. Bu utanç da size yeter diyorum. Artık türküleri, artık şiirleri, artık sanatı rahat bırakın diyorum"  dedi...

 

Alkışlar yükseldi

Türküyü başarıyla yorumlayan Kayışoğlunu, milletvekilleri dikkatle dinledi. Türkünün ilk kıtasını söyledikten sonra konuşmasını, “Oğuzların Avşar boyundan Dadaloğlu bundan tam üç yüz yıl önce Osmanlı’nın göçebe Türkmenlere karşı uyguladığı iskan politikasına böyle isyan etmişti ama tam üç yüz yıldır bu türkü söyleniyor bu topraklarda, TRT’nin arşivinde de mevcut; kimse yasaklayamadı, yasaklayamayacak. 30 yıldır söylenen bir tükü var. Cemo. Geçen gün Halk TV'de Görkemli Hatıralar'da okudu diye Hilmi Yarayıcı RTÜK 3 program kapatma cezası verdi. Bu utanç da size yeter diyorum. Artık türküleri, artık şiirleri, artık sanatı rahat bırakın diyorum” diyerek tamamlayan Kayışoğlunu Milletvekilleri alkışlayarak kutladı.

AKP’li vekil beğenisini elini kaldırarak gösterdi

Kayışoğlu yerine dönerken AKP grubunda ön sırada oturan AKP Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir beğenisini elini havaya kaldırarak gösterdi, Kayışoğlu da AKP’li vekilin yanına giderek ‘çak’ yaptı.