CHP’li Umut Oran: Erdoğan’ın seçim gezilerine çıkması vatana ihanettir

CHP’li Umut Oran: Erdoğan’ın seçim gezilerine çıkması vatana ihanettir
Umut Oran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi gezilere çıkmasına çok sert tepki gösterdi. Oran, "bu yapılan vatana ihanettir" dedi...CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın...

Umut Oran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi gezilere çıkmasına çok sert tepki gösterdi. Oran, "bu yapılan vatana ihanettir" dedi...

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesi gezilere çıkmasına tepki göstererek, “Cumhurbaşkanı 30 tane ilde seçim ziyaretleri yapacakmış, seçim gezileri yapacakmış. Böyle bir cumhurbaşkanlığı olamaz. Bu tarafsızlık yeminini çiğnemek demektir, bu anayasal suç demektir. Bu, yemine ve göreve ihanet demektir. Bu vatana millete ihanet demektir” dedi.

“DÜNYANIN HİÇ BİR YERİNDE BÖYLE BİR ŞEY YOK!..”

CHP Milletvekili Umut Oran, partisinin Bolu il başkanlığını ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın da bulunduğu ziyarette basın toplantısı düzenleyen Oran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan’ın Merkez Bankası Başkanı’nı eleştirmesine tepki gösteren Oran, “Dünyanın hiçbir yerinde seçilmiş bir cumhurbaşkanı, hükümet varken başbakan varken, ekonomi kurmayları varken sabah akşam yatıp ‘Faiz insin’ demez. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Cumhurbaşkanı Merkez Bankası’nı hedef gösteriyor, Merkez Bankası başkanını tehdit ediyor, şantaj yapıyor ve açıkça hedef gösteriyor. Bir cumhurbaşkanı ‘Faiz insin’ diyemez. Böyle bir yetkisi yok” diye konuştu.

FAİZ LOBİSİNİ AÇIKLA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz lobisini açıklamasını isteyen Oran, “Faiz iniyor da ne oluyor. Son 10 günde Erdoğan’ın “Faiz insin” söylemleri yüzünden şirketler 18.7 milyar TL zarar ettiler. Türkiye’nin borcu ikiye katlandı. Dış borcu da ikiye katlandı. Şu an Türkiye’nin borcu 400 milyar dolar. Erdoğan “Faiz insin” deyip dolar yukarıya çıkınca ne oluyor, dolardaki bir kuruşluk artış bizim borcumuzu 4 milyar TL büyütüyor. Sen bu ülkede cumhurbaşkanısın, bu ülkede başbakanlık yaptın, MİT senin elinde, istihbarat senin elinde. Kimdir bu faiz lobisi? Açıkla faiz lobisini. Türkiye’de bir faiz lobisi olduğunu, faiz lobisinin kazandığını söylüyor. Açıkla o zaman bu faiz lobisini. Eğer açıklayamıyorsan, ortaya sadece suni gündem yaratmak için sürekli faiz lobisi diyorsan en büyük faiz lobicisi sensin o zaman. Bu ülkeyi sıcak paraya mahkum eden sensin. Bu ülkeye artık zarar verme konuşma” dedi.

SEÇİM GEZİLERİNE ÇIKMAK ANAYASAL SUÇ DEMEKTİR

Oran, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim öncesi 30 ili ziyaret etmesini ise şu sözlerle eleştirdi:

“Cumhurbaşkanı 30 tane ilde seçim ziyaretleri yapacakmış, seçim gezileri yapacakmış. Böyle bir şey olabilir mi? Sen seçilmiş cumhurbaşkanısın, 77 milyon seni seçti. Cumhurbaşkanı yemini ediyorsun ve ben tarafsız kalacağım diyorsun. Türkiye Cumhuriyeti’nin şan ve şerefini koruyacağım diyorsun. Bu görevi tarafsız şekilde yerine getireceğim diyorsun. Sana bu halk oy verdiyse, seçilmiş bir cumhurbaşkanı olduysan bu halka hizmetkar olmak için seçilmiş olman lazım. Sen Ak Parti rozetimi takarım, 30 tane ile giderim ben Ak Parti’ye oy isterim diyorsun. Böyle bir cumhurbaşkanlığı olamaz. Bu tarafsızlık yeminini çiğnemek demektir, bu anayasal suç demektir. Bu, yemine ve göreve ihanet demektir. Bu vatana millete ihanet demektir. Sen 12′incisin ve senden önce 11 tane oldu. Senin partinden cumhurbaşkanı oldu. Senin partinden olan cumhurbaşkanı böyle mi yaptı? Senin seçim mitinglerinde yanına geldi de oy mu istedi? Sen kimden alıyorsun bu cesareti, yoksa bir şeylerden mi korkuyorsun? Yoksa Ak Parti’nin oyları düşüyor diye mi korkuyorsun? Ak Parti’nin oyları düştüğünde ben burada nasıl oturacağım diye mi korkuyorsun? Korkunun ecele faydası yok”

YASA İLE İNSANLARIN ÖZGÜRLÜKLERİ KISITLANIYOR

TBMM İçişleri Komisyonu üyesi olan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, İç Güvenlik Yasası’nın çözüm sürecinin bir parçası olarak çıkartılacağını belirterek, “İç Güvenlik reformu çözüm sürecinin bir sonucu. Bu yasa ile insanların özgürlükleri kısıtlanıyor. Polis istediğini gözaltına alabiliyor. Mitinge gitmek isteyenin gitmesine izin vermeyebiliyor. Bu çözüm süreci sonucunda ortaya çıkabilecek olumsuzluklar karşısında halkın tepkisini azaltmaya yönelik bir yasa. Çözüm sürecinin iki amacı vardı. Birincisi Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesi ve karşılığında da Abdullah Öcalan’ın serbest kalması. Abdullah Öcalan serbest kalınca ne olacak, insanlar ayaklanacak, tepki gösterecek. Bu tepkiyi nasıl yumuşatacaksınız. Bu görüşmeler devam ederken bu terör örgütüyle sıcak ilişki içerisinde olan parti bu yasaya hiç muhalefet etmedi. İç Güvenlik Yasası çözüm sürecinin bir parçası olarak çıkartılıyor. Şırnak’ta, Cizre’de PKK’nın gençlik yapılanması olan gençler ellerinde kalaşnikoflarla yürüyorlar. Buna engel olmanız için yeni yasaya ihtiyacınız mı var?” dedi.

Ağrı Valisi’nin PKK tarafından kaçırılan bir kişi için çözüm sürecine zarar vermemek için operasyon yapılmasına izin vermediğini ve bunun İçişleri Komisyonu’nda da doğrulandığını açıklayan Özcan, “Somut bir şey anlatacağım, bakana da anlattım ve bakan da komisyonda doğruladı. Ağrı’da birkaç ay önce bir olay meydana geldi. Ağrı’da Saadet Partili belediye başkan adayının yeğeni PKK tarafından kaçırıldı. PKK sadece silahlı bir terör örgütü değil, aynı zamanda fidye isteyen IŞİD gibi bir terör örgütü. 300 bin TL fidye istiyorlar. Vatandaş da valiye giderek yardım istiyor. Vali ise “Biz operasyon yaparsak süreç zarar görür. Sen en iyisi pazarlık yap fiyatta düşüyorlar” diyor. Vatandaş mecbur kalıyor ve pazarlık yaparak 80 bin TL karşılığında yeğenini kurtarıyor. Ben bunu komisyonda sorunca bakan doğrulamak zorunda kaldı. İş bu noktada” diye konuştu.

Etiketler :