CHP'li Öztunç'tan RTÜK başkanına: Bu karar yok hükmündedir

CHP'li Öztunç'tan RTÜK başkanına: Bu karar yok hükmündedir
CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Faruk Bildirici'nin RTÜK üyeliğinin düşürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Faruk Bildirici’nin RTÜK üyeliğinin düşürülmesine ilişkin açıklama yaptı. Öztunç, "Demokrasiye yapılmış bir darbedir. Ebubekir Şahin’in RTÜK’ü babasının çiftliği gibi kullanmasına izin vermeyeceği" dedi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç TBMM’de CHP’li diğer milletvekilleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Faruk Bildirici’nin RTÜK üyeliğinin düşürülmesi kararının yok hükmünde olduğunu söyleyen Öztunç, “Bu karar yok hükmündedir. Bu hukuk darbesidir, demokrasiye yapılmış bir darbedir. RTÜK Başkanı aklını başına alsın. Ebubekir Şahin’in RTÜK’ü babasının çiftliği gibi kullanmasına izin vermeyeceğiz. CHP’lilerin, CHP milletvekillerinin nefesi ensende olacaktır Ebubekir Şahin. Dün yaptığın darbenin, demokrasiye vurduğun darbenin hesabını vereceksin” dedi.

“Bu karar yok hükmündedir”

RTÜK’de dün “darbe” yapıldığını iddia eden Öztunç, şöyle konuştu:

“Ben eski bir RTÜK üyesiyim. Dün RTÜK 20 Temmuz darbesi gibi bir darbe gerçekleştirdi. TBMM tarafından seçilmiş bir üye kendisi gibi TBMM tarafından seçilmiş üyeler tarafından hukuksuz bir şekilde görevden düşürüldü. RTÜK üyelerinin buna hakkı yok. Bu karar yok hükmündedir. Faruk Bildirici bu konuda tüm haklarını arayacaktır. Bugün yürütmenin durdurulması için gerekli başvurusunu yapıyor. Devamında da Danıştay süreci işlenecek.

“Ne özelliği varsa 3 yerden maaş verdiriyorlar”

Ebubekir Şahin hem RTÜK Başkanı, hem TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyesi, hem de Basın İlan Kurumunda temsilci. Ne özelliği varsa 3 yerden birden maaş verdiriyorlar. RTÜK’ten 15 bin lira maaş alıyor, TÜRKSAT’tan 15 ile 20 bin lira arasında maaş alıyor. Basın İlan’dan 5 bin 300 alıyor. Doldurdukça dolduruyor kesesini. Kendisine de ‘küçük reis’ denilmesini istiyor. Böyle bir psikolojiye sahip biri RTÜK Başkanlığı yapamaz. Yasaya aykırı görev yapmaktadır. RTÜK Başkanlığından ve RTÜK üyeliğinden düşmüş görünmektedir, düşmüştür” ifadelerini kullandı.

“RTÜK’de yaptığı bütün pislikler ifşa edilecektir”

Öztunç sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu hukuk darbesidir, demokrasiye yapılmış bir darbedir. RTÜK Başkanı aklını başına alsın. RTÜK'de yaptığı bütün pislikler ifşa edilecektir.Ebubekir Şahin’in RTÜK’ü babasının çiftliği gibi kullanmasına izin vermeyeceğiz. CHP’lilerin, CHP milletvekillerinin nefesi ensende olacaktır Ebubekir Şahin. Dün yaptığın darbenin, demokrasiye vurduğun darbenin hesabını vereceksin.”

Etiketler :