CHP'li Özgür Özel'den Meclis'teki saldırıya ilişkin açıklama

CHP'li Özgür Özel'den Meclis'teki saldırıya ilişkin açıklama
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel basın toplantısında konuştu. Özel, Meclis'teki saldırıya ilişkin de açıklama yaptı.

CHP'li Özel, dün gece Meclis'te gerçekleşen saldırıya ilişkin, "Bir milletvekilinin bir başka birine bırakın arkadan saldırması, şiddeti çağrıştırması utanç vericidir. Şans eseri yara almadan kurtulduk" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle: 

-Dün, bir oy vermek için sosyal mesafeye nasıl uyulması gerektiğini gösterdik. Kabine giren arkadaşlarımız da bu kabinde niye yok diye düşündüler. Kimi beş kimi sekiz kimi 10 dakika düşündü. Oylama da 4 saat sürdü. AK Partili MHP'li arkadaşlar sıkılmış.

-Siz bütün aileyi siyaset parantezine alarak iyi iş yapan biri varsa onu da damat parantezine alıyorsunuz.

-İş aramaktan yılanları işsiz sayısından düşerek işsizliği nasıl azaltıyorsunuz? Geniş tabanlı işsizlik; iş aramaktan vazgeçenler, işini değiştirenler... 

-Milletten kaçış yok, er ya da geç o sandık gelecek bu zulüm rejimi o sandık ile gidecek.

Meclis'te saldırı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz tarafından TBMM'de uğradığı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Özel, "Bizi yenecek varsa sözüyle, aklıyla yenebilir; bu tip rekabeti özlüyoruz" dedi. 

TBMM'de uğradığı saldırıyla ilgili olarak "Tabii o arkadan saldırı fevkalade üzücüdür. Muhatabı olduğum için üzüntülüyüm. Bir milletvekilinin bir başka birine bırakın arkadan saldırması, şiddeti çağrıştırması utanç vericidir. Şans eseri yara almadan kurtulduk" diyen Özel, bundan dolayı üzgün olduğunu ifade etti.

"Parlamento konuşulan yer manasındadır" diyen Özel, "Bizi yenecek varsa sözüyle, aklıyla yenebilir. Bu tip rekabeti özlüyoruz. Sözümüzü sözle yenecek, aklımızı aklıyla bastıracak, bilgimizden daha çok bilgiyi tutanağa geçirecek bir rekabeti özlüyoruz" diye konuştu. 

 

Etiketler :