CHP'li Murat Emir: Turist için her imkanı seferber eden iktidar, gurbetçiyi unuttu

CHP'li Murat Emir: Turist için her imkanı seferber eden iktidar, gurbetçiyi unuttu
CHP'li Murat Emir, AB ülkelerinin aşı pasaportu olanlara yönelik seyahat kısıtlamalarını kaldırmaya hazırlanırken, AB ülkelerinde çalışan Türk vatandaşları için aşı pasaportu konusunda hızlı bir şekilde adım atılması gerektiğini söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yanıtlaması istemiyle konuyla ilgili yazılı bir soru önergesi verdi. 

AB aşı pasaportu uygulaması 

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde ikinci doz aşısını olanların oranının artmasıyla birlikte uluslararası uçuşlar için aşı kartı uygulamasını gündeme aldığını belirten CHP'li Emir, "Bu doğrultuda son günlerde yapılan görüşmelerde, iki doz aşısını da olanların AB ülkeleri arasında PCR testi istenmeksizin seyahat edebilmesine yönelik yeni kararlar alınması beklenmektedir” bilgisini verdi.

'Türkiye’nin hızla AB ile temasa geçmeli'

Türkiye’nin aşı kartı olanların test yapılmaksızın ülkeye kabulü konusunda bir çalışmasının söz konusu olup olmadığını Emir, bu konuda herhangi bir değerlendirmenin de bulunmadığını kaydetti.

Aşı kartı uygulamasının AB ülkelerinde çalışan Türk vatandaşları açısından da önem taşıdığını belirten Emir, Türkiye’nin hızla AB ile temasa geçerek paralel düzenlemeler yapması gerektiğini belirtti.

'Söz konusu düzenleme en başta gurbetçi vatandaşlarımızı ilgilendirmektedir'

Emir, “Türkiye’nin aşı pasaportu uygulaması konusunda bir an önce AB yönetimi ile temasa geçip bu konuyu gündeme alması ve söz konusu düzenlemede geç kalınmaması gerekmektedir. Aşı sertifikası olduğu halde PCR testi istenilmesi hem gereksiz masrafa hem de yolcular açısından strese ve bekleme sürelerine yol açmaktadır. Söz konusu düzenleme en başta gurbetçi vatandaşlarımızı yakından ilgilendirmektedir. Ülkemize gelecek turistler için her türlü kolaylığı yapacağını söyleyen iktidar, kendi vatandaşlarına da gerekli özeni göstermelidir” görüşünü vurguladı.

CHP'li Emir, Çavuşoğlu’nun yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

  • "Aşı sertifikasına sahip kişilerin PCR testi istenmeksizin ülkemize seyahat edebilmesine yönelik bir çalışma yapılmakta mıdır?
  • Bu konuda AB yönetimi ile temasa geçilmiş midir?
  • Aşı sertifikası olduğu halde gurbetçilerden neden hala PCR testi istenmektedir?"

ekran-resmi-2021-05-20-11-19-20.png

 

Etiketler :