CHP'li Erbay açıkladı: AKP barajları satmaya başladı

CHP'li Erbay açıkladı: AKP barajları satmaya başladı
CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Akköprü Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazların işletme hakkının verilmesi yöntemi ile özelleştirilmesi ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Akköprü Barajı’nın Köyceğiz, Dalaman ve Ortaca bölgesi için önemine değinen Erbay, bu özelleştirme kararından vazgeçilmesi çağrısında bulundu.

"Akköprü Barajı bölge için hayati öneme sahiptir"

CHP’li Erbay, Köyceğiz ilçesi sınırları içerisinde kalan ve Dalaman çayı üzerinde bulunan Akköprü Barajı’nın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na devredildiğini ve özelleştirilmesi için ihaleye çıkıldığını açıklarken ''Akköprü Barajı Köyceğiz, Dalaman ve Ortaca bölgelerini besleyen en önemli su kaynaklarında birisidir. Bu baraj bölgedeki tarımsal sulama için çok önemlidir. Akköprü Barajı 142 bin hektar tarım alanının sulanmasını sağlamaktadır. Binlerce insan tarımsal üretimle hayatını kazanmaktadır" diye konuştu.   

Özelleştirmenin bedeli halkın sırtına yüklenecek

Daha önce eğitim ve sağlıkta yapılan özelleştirmelerin şimdi de enerjide yapıldığını belirten Erbay, "Enerji en temel ihtiyaçlarımızdan birisidir. Ancak daha önce elektrik dağıtımı özelleştirilirken defalarca uyarmıştık. Maalesef bu uyarılarımız yetkililer tarafından dikkate alınmadı. Özelleştirme sonucunda elektrik dağıtım ücretleri fahiş oranda arttırıldı.  Şimdi de en temel ihtiyaçlardan biri olan enerjide bunu yapıyorsunuz. Yine bu barajın özelleştirilmesiyle elektrik fiyatları da artacak. Bu özelleştirmenin maliyeti vatandaşın sırtına zam olarak yüklenecek. Ayrıca tarlasını sulamak için elektrik kullanan çiftçimize de yük olarak binecek" dedi.