19 Nisan 2024
İstanbul 15 °C
Halk TV Canlı Yayın

CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları, genel merkezde buluştu

CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları, genel merkezde buluştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Ankara'ya gelen CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları, Saray'da toplantı öncesi CHP Genel Merkezinde bir araya geldi.

CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetini olumlu bularak, kentlerinin sorunları hakkında bilgi vereceklerini söyledi.

Saray'da düzenlenecek olan 'Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantısı'na katılmak üzere Ankara'ya gelen CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları, toplantı öncesi CHP Genel Merkezine geldi.

Genel merkeze gelen ilk isim olan Tekirdağ Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetini memnuniyetle karşıladıklarını söyleyerek, "Sayın Cumhurbaşkanımıza kendi şehirlerimiz hakkında bilgi vereceğiz, taleplerimizi ileteceğiz. Sanıyorum güzel bir toplantı olacaktır" dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, talep ve sorunların çok olduğunu kaydederek, "Cumhurbaşkanının davetini gayet olumlu buldum. Belediyelerin durumu, sorunları tartışacağımızı ümit ediyorum" diye konuştu.

'ADANA'NIN BAZI KRONİK SORUNLARI VAR'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediyenin problemlerini bildiğini, kendilerini görüşmeye çağırmasını olumlu karşıladıklarını kaydederek, şunları söyledi:

"Biz belediyemizin, Adanamızın ne kadar olumsuz bir ekonomik tablo ile karşı karşıya olduğunu, Adana'nın Türkiye açısında son derece önemli bir kent olduğunu ve gelecekte de çok önemli bir kent olacağına inanıyoruz.  Adana'nın bazı kronik sorunları var, onların çözüme kavuşması gerekiyor. Adana bu sorunlarını çözerse Adana açısında da Türkiye açısında da çok önemli işler olacak."

'CUMHURBAŞKANININ BU ÇAĞRISINI OLUMLU BULUYORUM'

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleşecek toplantıda, bölgenin sorunlarını konuşacaklarını ifade ederek, "Taleplerimizi dile getireceğiz ve Sayın Cumhurbaşkanının değerlendirmelerini alacağız. Ben farklı bir siyasi partiden belediye başkanı olabilirim, Cumhurbaşkanı farklı bir siyasi partiden olabilir ama ortak paydamız Türkiye'nin menfaati. Ben olayı bu doğrultuda değerlendiriyorum ve bu çağrısını olumlu buluyorum" diye konuştu.

Parti genel merkezinde Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile bir araya gelen CHP'li Başkanların daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçecekleri öğrenildi.

Bu arada CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın yurt dışında olması sebebiyle toplantıya katılamayacağı öğrenildi.

PARTİDE 1,5 SAAT TOPLANTI YAPTILAR

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek olan 'Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantısı'na katılmak üzere Ankara'ya gelen CHP'li 10 Büyükşehir Belediye Başkanı, partilerinin genel merkezinde Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile bir araya geldi. Burada yaklaşık 1.5 saat süren toplantı sonrası CHP'li Başkanlar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçmek üzere partiden ayrıldı.

İMAMOĞLU: UMARIM GÜZEL BİR GÖRÜŞME OLACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çıkışta yaptığı açıklamada, "Umarım güzel bir görüşme olacak. Hem belediyelerimizin çalışma metodu ile ilgili hem de toplum çıkarına güzel işbirlikleri için bütün büyükşehir belediye başkanları bir arada olacağız, inşallah çıkışta görüşürüz'' dedi.

YAVAŞ: SORULURSA, SIKINTILARI BİLDİRECEĞİZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise, "Şu an gidiyoruz neler olacağını bilmiyoruz. 30 tane büyükşehir belediye başkanı çağrıldığına göre konu yerel yönetimleri ilgilendiren bir konu ve onun haricinde başka bir bilgimiz yok. Eğer bizlere bir şey sorulursa orada kendi taleplerimizi, yaşadığımız sıkıntıları, yapılmasını istediğimiz düzenlemeleri bildireceğiz'' diye konuştu.

SOYER: TALEPLERİ İLETMEK İÇİN BİR FIRSAT

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, İzmir’e ilişkin raporlarının olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımızın daveti; gündemi o belirliyor. Biz de taleplerimizi iletmek için bir fırsat olarak değerlendireceğiz. Biz burada birlikte bir tasarım yaptık. Neleri konuşacağımızla ilgili, onları hep beraber değerlendireceğiz" şeklinde konuştu. Bu arada, CHP'li başkanların, toplantının ardından yeniden genel merkeze gelecekleri öğrenildi.

İlgili Haberler
Etiketler :