CHP'li belediyelerden 'iftar' seferberliği

CHP'li belediyelerden 'iftar' seferberliği
CHP'li Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri Covid-19 salgınının yaşandığı bugünlerde ekonomik olarak zorluk çeken dar gelirli hanelere iftar eli uzatıyor.

halktv.com.tr Haber Merkezi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın başlattığı "iftar kampanyası" ilk 24 saatte 85 bin iftar paketini aştı. İhtiyaç sahipleri için 15 TL'ye satın alınabilen paketler; evinde yemek yapacak kimsesi olmayan, 65 yaş üstü olduğu için evinden çıkamayan, kronik hastalığı olduğu için Covid-19 hastalığına karşı risk grubunda bulunan, engelli olan ve dar gelirli olan yurttaşlara ulaştırılıyor.

iftarankara.png

Kampanyaya destek olmak isteyenler, www.iftarver.com sitesinde 15 TL karşılığında bir iftar paketi bağışlayabiliyor.

İzmir'de "İftar Sofrası" kampanyası

İzmir Büyükşehir Belediyesi ise başlattığı "İftar Sofrası" kampanyasıyla Avrupa'da ses getirdi. İspanyol basınına da yansıyan kampanyada, www.bizizmir.com sitesinden 20 TL karşılığında bağışta bulunulabiliyor. Bu miktarın üzerini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi olan bir haneye iki kişilik iftar yemeği gönderiyor. Belediyenin bu kampanyası İspanya'nın önde gelen haber ajansı EFE'de de yer aldı.

screenshot-5-004.png

İftar Sofrası paketinde ise; tarhana çorbası, Urla kavurma, günlük olarak değişecek bulgur, pirinç pilavı ya da makarna, içinde hurma, siyah ve yeşil zeytin, bal ve reçel olan iftariyelik ve iki de ekmek bulunuyor.

Maskematik uygulaması Avrupa'da yankı uyandırdı

Bununla beraber İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında başlattığı 'Maskematik' uygulaması da Avrupa'da yankı uyandıran bir başka faaliyet oldu.

maskematik1.jpg

Covid-19 salgını nedeniyle kamusal alanlarda kullanımı zorunlu hâle gelen ancak yurttaşların önceleri ekonomik zorluklar, sonra ise yetersiz dağıtım nedeniyle erişmekte zorluk çektiği tıbbi maskeye ulaşımı kolaylaştırmak için metro istasyonlarına yerleştirilen otomatlar aracılığıyla, yolcular yolculuk bedelini ödedikten sonra kartlarını kullanarak Maskematik makinelerinden bedelsiz şekilde hijyen paketi alabiliyor. Bir pakette 5 maske veya 4 maske ile 100 mililitrelik dezenfektan bulunuyor.

Avrupa Şehirler Birliği’nin (EUROCITIES) web sitesi de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçen hafta devreye aldığı Maskematik uygulaması ile yer verdi. Avrupa Şehirler Birliği “Covid Haberleri” sayfasında Avrupa’daki örnek uygulamaları paylaşıyor.

Etiketler :