CHP'li başkana saldırdı, adliyeye 'Rabia' ile girdi

CHP'li başkana saldırdı, adliyeye 'Rabia' ile girdi
CHP'li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'a beyzbol sopalarıyla saldırı olayının ardından gözaltına alınan 7 kişiden 3'ü tutuklandı.

Aydın'ın Didim ilçesinde önceki gün gece saatlerinde CHP'li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'a beyzbol sopalı saldırı girişimi sonrası polisin yaptığı çalışmada yakalanan 7 şüpheliden altısı adliyeye sevk edildi.  

Gözaltına alınan saldırganların adliye girişinde dört parmak Rabia işareti yapmaları dikkat çekti. 

CHP'li belediye başkanına beyzbol sopalı saldırıCHP'li belediye başkanına beyzbol sopalı saldırı

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay bir restoranda şahsi avukatı ile akşam yemeğinin ardından kahve içtiği sırada saldırıya uğramıştı. 

Ellerinde beyzbol sopalarıyla restorana giren şahıslar bir anda Belediye Başkanı Atabay ve avukatına saldırdı. Saldırıda Başkan Atabay ve avukatı kanlar içinde kalırken, saldırganlar garsonların müdahalesi üzerine olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Olayın faillerinin yakalanması için çalışma başlatan Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalarda 7 şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 7 şüpheliden A.O emniyetteki işlemlerinin ardından serbest kalırken, diğer şüpheliler Y.C.Ö, M.O., İ.O., B.D., F.Ö ve A.S ise adliyeye sevk edildi.

7 şüpheliden 3'ü tutuklandı

Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ve avukatı Nizamettin Bulut'a beyzbol sopalı saldırıyla ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 7 şüpheliden mühürlenen otelin sahibi olduğu belirtilen müteahhit A.O., polisteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Adliye sevk edilen diğer 6 şüpheliden müteahhit A.O.u'nun oğlu İ.O, ağabeyi M.O. ve Y.C.Ö. tutuklanırken, .F.Ö. yurt dışı yasağı konulup, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler  A.S. ile B.D., savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

iha-20210616aw347059-1.jpg

'Taciz ve tecavüz meselesini üzerimize atmaya çalıştılar'

Belediye Başkanı Atabay, dün yaptığı açıklamada, mühürlenen otelle ilgili dava süreci devam ederken A.O.'nun bir otel çıkışında H.Ö. ve S.Ö. kardeşler ile görüntülendiğine dikkati çekerek, kendisinin internet medyası üzerinden karalanmaya çalışıldığını belirtti.

Hakkında daha önce de bazı asılsız iddiaların ortaya atıldığını savunan Belediye Başkanı Atabay, "Taciz ve tecavüz meselesini üzerimize atmaya çalıştılar. Bizi halkın arasında itibarsızlaştırmaya küçük düşürmeye uğraştılar. H.Ö ve S.Ö. kardeşlerle çok büyük bir komplo kuruyorlar. Didim halkı buna itibar etmedi, yanımızda durdu" ifadelerini kullandı.