CHP'li Bağcıoğlu'na 'teğmenler' iddianamesi: Hapsi istendi
30 Ağustos 2024’te Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde kılıç çatarak subay andı ile yemin eden 5 teğmen, disipline sevk edilerek Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edildi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu ise disipline sevk kararına tepki göstererek Whatsapp ve diğer sosyal medya hesaplarından kendisi gibi emekli askerleri tepki göstermeye çağırdı.

CHP'Lİ BAĞCIOĞLU'NA 'TEĞMENLER' İDDİANAMESİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yankı Bağcıoğlu hakkında "Askeri Ceza Kanunu'na muhalefet" ve "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ettiği iddiasıyla soruşturma başlattı.
"Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" iddiasından takipsizlik kararı verilen Bağcıoğlu hakkında "Askeri Ceza Kanunu'na muhalefet" iddiası ile başlatılan soruşturmada iddianame hazırlandı.

Soruşturmayı tamamlayan Başsavcılık, Yankı Bağcıoğlu hakkında Askeri Ceza Kanunu’nun 95'nci maddesinin 1/a fıkrasına göre hazırladığı iddianamede şu şekilde hüküm verdi:
''Hakkı ve görevi olmadığı halde askeri muamelat, teşkilat, harekat, tesisat veya
tertibata müteallik işler hakkında :
a) Müzakere veya istişare için asker kişileri toplıyan, kim olursa olsun altı aydan üç seneye kadar hapsolunur''

3 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ
Başsavcılık tarafından ''Askeri Ceza Kanunu’na muhalefet'' suçundan hazırlanan iddianamede, "Sayın komutanlarım, değerli silah arkadaşlarım" ifadelerinin hem muvazzaf hem de emekli TSK personelini kapsayacak şekilde kullanıldığına dikkat çekilerek, 3 yıla kadar hapsi istenen Bağcıoğlu’nun yaptığı paylaşımla silahlı kuvvetler mensuplarını da kapsayan bir çağrıda bulunduğu ve bu yolla üzerine atılı suçu işlediği ileri sürüldü.

Bağcıoğlu hakkında hazırlanan Ankara 52. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ancak "yetkisizlik" kararı verilerek, dosya İzmir Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.
İlk duruşmanın 8 Temmuz’da görüleceği öğrenildi.
Kaynak:ANKA Haber Ajansı