CHP'li Altay'dan Erdoğan'a: Biz seni oradan sandıkla indireceğiz

CHP'li Altay'dan Erdoğan'a: Biz seni oradan sandıkla indireceğiz
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay yaptığı basın açıklamasında RTÜK kararlarına ve darbe tartışmalarına değindi.

Altay, RTÜK kararlarına ve darbe tartışmalarına değindi. 19 Mayıs'ta gençlere kısıtlı sokağa çıkma izni verilmemesini eleştirerek AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bu yanlıştan dönülmesi çağrısını yaptı.

Altay'ın konuşmasından önemli notlar:

"19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı var. Biz meclisimizin 100. kuruluş yıldönümünde etkinliklerimizi gerçekleştiremedik. Ben 19 Mayıs'ta çıkıp meydanları dolduralım demiyorum. Ama bir garabet var. Gençlere kısıtlı sokağa çıkma iznini 19 Mayıs'ta değil de 20 Mayıs'ta 21 Mayıs'ta vermek 19 Mayıs'ı hafifletmek anlamı taşır.

Madem bir izin vereceksin, hazır 19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı da var, geçen hafta nasıl 65 yaş üstüne sokağa çıkma serbestisi tanıdıysan, Erdoğan, gençlerin gönlünden zaten koparamazsın, 19 Mayıs ruhunu bu milletin ruhundan silip atamazsın. Ama seni kim bu yanlışa düşürdü ben bilmem. Ama bu da ucube bir iştir. 20 Mayıs'ta vereceğin serbestliği 19 Mayıs'ta gençler için kaldırman çok anlamlı olur. Gel bu yanlıştan dön. 

19 Mayıs'ta bir gün Cumhurbaşkanı ol. Her gün AK Parti Genel Başkanısın zaten. 19 Mayıs'ta Ulusal Kurtuluş Savaşı'mızın miladında bir gün cumhurbaşkanı ol ve herkese elini uzat. Ne kaybedersin?"

RTÜK uyarısı

"RTÜK’ü uyarıyorum. Kimi televizyon kanalları AKP’li olmayan herkesi incitirken bazı televizyon kanallarının MHP’li ve AKP’li seçmeni incitti diye yayın yasakları ve kapatma tehditleriyle karşı karşıya kalması demokrasimiz adına bir utanç vesilesidir. RTÜK önümüzdeki günlerde Türkiye’nin önemli bir tartışma alanı olacak. Bu vesileyle özgür yayıncılık yapan medya kuruluşlarını kendilerine ve aziz milletimize güvenerek, cesur ve özgür yayınlarını esirgememeye tekrar davet ediyorum."

Darbe tartışmalarına da değinen Altay şunları söyledi:

"Erdoğan seni oradan indireceğiz. Muhalefetin görevi iktidarı değiştirmektir. Yalnız şunu bilin, sandığın, hukukun dışında hiçbir gücün Erdoğan’ın yakasına ilişmesine bizim müsademiz yoktur, olamaz. Biz seni oradan sandıkla indireceğiz."

Etiketler :