CHP'li Ali Mahir Başarır anlattı: MHP Rize teşkilatı Peker'in mitingini böyle organize etmiş

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in videolarında ortaya attığı iddialar üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Başarır, Sedat Peker'in Rize mitingini MHP İlçe Başkanı istedi, Vali izin verdi" dedi.

Halk TV'de Sözüm Var programına bağlanan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in videolarında ortaya attığı iddialar üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Başarır, Sedat Peker'in Rize mitingini MHP İlçe Başkanı istedi, Vali izin verdi" dedi. 

CHP'li Başarır: Onlarca polis Peker'in çalışmalarına gönüllü katıldı 

Fırtına isimli bir yerel gazetenin sahibi 'teröre lanet mitingi' için Sedat Peker'in geleceğini dilekçeyle Rize Valisi'ne verdi ve Rize Valisi izin verdi. Konvoydaki plakaların hepsi 34 PKR 05 yani hayalet plaka. Hayalet plaka nedir? Devletteki mühim insanların; bakanların valilerin önemli durumlarda plakasını gizlemesi ve hayali bir plakanın verilmesi. Ve arkasında emniyetin araçları var. Yani dört tane beş tane polis yok. Sekiz tane koruma varsa 30 tane gönüllü polis var. Bunların hepsi var görüntülerde. Daha vahim bir şey söyleyim: Emniyetteki onlarca polis gönüllü olarak çalışmakta. Bunları zaten söylüyor. İçişleri Bakanı ile iç içe. İçişleri Bakanı 'Ben onu dinlemek için koruma verdim' diyor. Peki dinlediğine ilişkin bir tape ortaya çıkarsın. 

Ali Mahir Başarır: Sedat Peker'e verilen korumalar Peker'e yakın isimler 

Süleyman Soylu'nun Sedat Peker'e korumaları önce 'biz vermedik' sonra 'benden öce verilmiş, ben kaldırdım" şeklindeki açıklamalarını değerlendiren Başarır, "Odatv (koruma kararı) uzatılma yazsını çıkardıktan sonra bu söylediğinin de yalan olduğu ortaya çıktı.Sedat Peker dedi ki: 'Onlar bana belli korumaları verdiler, ben o isimleri kabul etmedim. Benim önerdiğim isimleri bana koruma olarak verdiler. O korumalar benimle yurt dışına da çıktı' dedi. Korumaların isimleri belli. Yurt dışına çıkıp çıkmadıkları yazılacak bir yazı ile ortaya çıkacaktır. Farkındaysanız bunu yalanlamadı. Çıktığı iki televizyon programında da bununla ilgili bir şey söylemedi" dedi. Zaten bu polisler Sedat Peker'e yakın isimleri, tanıdığı isimler" diye konuştu. 

Miting için organizasyon sahibi Fırtına Gazetesi harekete geçti

Yerel Çay TV haber sitesi o dönem MHP'lilerin miting organizasyon çalışmalarını şöyle haberleştirmiş:

9 Ekim Cuma günü Saat: 16.30’da Rize Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek 'Teröre Lanet, Şehidine Sahip Çık' mitingi için organizasyon sahibi Fırtına Gazetesi harekete geçti.

Fırtına Gazetesi Sahibi İş Adamı Salih Zeki Mayi, tüm sivil toplum kuruluşları ziyaret ederek STK Başkanları'nı mitinge davette bulundu.

Ziyaretleri gerçekleştiren Fırtına Gazetesi Sahibi Salih Zeki Mayi ve Genel Yayın Koordinatörü Fikret Karabulut, Ülkü Ocakları Eski İl Başkanı Kerim Özkul, MHP Eski Merkez İlçe Başkanı Süleyman Eyüpoğlu, İyidere MHP Eski İlçe Başkanı Yaşay Okumuş’la beraber STK temsilcilerine miting hakkında bilgi vererek, mitinge katılmaları için davette bulundu.

Mayi’nin ilk Durağı Rize Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muzaffer Turan oldu. Turan'ı mitinge davet eden heyet ardından miting hakkında bilgi verdi. Organizasyon heyeti daha sonra Rize Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Güven Aksoy, Rize Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muammer Atılgan, Kamyoncular Odası Başkanı Bayramali Özçelik, Şehir İçi Minibüsler Kooperatifi Başkanı Sultan Dinç, Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, Kalkandere Ziraat Odası Başkanı Selehattin Yılmaz, İkizdere Minibüsçüler Kooperati Başkanı İlyas İspir, İkizdere Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kara ve İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu'nu makamında ziyaret ederek gerçekleşecek büyük buluşmaya davet etti.